Home

Nieuws

Argentinië start opnieuw WTO-zaak tegen VS

Genève – Argentinië heeft voor de derde keer in twee weken een officiële klacht ingediend bij de WTO. Deze keer claimt Argentinië dat de VS de import van verse limoenen uit het Noordwesten van Argentinië blokkeert. De stap volgt enkele dagen op een klacht over de Amerikaanse importstop van Argentijns rundvlees.

De Amerikaanse handelsofficial Nkenge Harmon zegt dat de VS teleurgesteld is en VS bezorgd is dat landen die WTO-regels overtreden niet hun gedrag verbeteren, maar een salvo tegenacties afvuren. Argentinië ligt sinds het land failliet ging in 2002 steeds vaker onder vuur vanwege nationalistisch handelsbeleid.

De Argentijnse regering laat weten dat de limoenenzaak legitiem is en de Argentijnse handelsambassadeur in de VS Jorge Arguëllo zegt tegen de Buenos Aires Herald dat de ‘geesten van een handelsoorlog rondwaren’. Arguëllo spreekt van een protectionistische reflex van ontwikkelde economieën, die zich geconfronteerd zien met snelle groei in opkomende landen in Zuid-Amerika en Azië.

Of registreer je om te kunnen reageren.