Home

Nieuws 3 reacties

App helpt bij 'woud' van keurmerken

Utrecht - Milieuorganisatie Milieu Centraal lanceerde zaterdag een app die consumenten in de supermarkt wegwijs biedt in wat de organisatie het 'woud van keurmerken' noemt.

Winkelende mensen kunnen via de gratis app direct zien in welke mate het keurmerk rekening houdt met het milieu, dierenwelzijn en sociale aspecten, zegt Milieu Centraal.

In de app zijn ongeveer honderd duurzaamheidskeurmerken opgenomen en een aantal logo's die fabrikanten zelf op hun producten zetten zonder dat die door een onafhankelijke organisatie zijn gecontroleerd.

Milieu Centraal pleit voor minder keurmerken. Volgens de organisatie zien consumenten door de bomen het bos niet meer. Maar één enkel keurmerk voor duurzaamheid is niet haalbaar, zegt de milieuorganisatie. "Twee derde van de duurzaamheidskeurmerken op Nederlandse producten is Europees of internationaal en dus niet alleen in Nederland van toepassing", zegt Milieu Centraal. "Bovendien willen consumenten graag weten hoe zwaar aspecten als dierenwelzijn of de impact op het milieu wegen. Met één enkel duurzaamheidskeurmerk is niet inzichtelijk hoe zwaar elk aspect is meegenomen."

Laatste reacties

 • B bob

  Nu nog een APP met alle informatie over de gruwelpraktijken in de Bio-industrie en alles is weer terug bij het normale !

 • politiek

  Komt daar nu dan ook nog dat ( terechte) stickertje bij van die 2 % korting. Jokers plakken, boeren pakken. Als die sticker ook wordt opgenomen in de app bestand zal dat ook meer duidelijkheid brengen. Tevens zal het succes van die stickeractie nog groter zijn.

 • God

  Zijn bovengenoemden, mijn onderdanen, reacties aan het uitlokken ?
  Daar riekt het i.e.g. naar.

Of registreer je om te kunnen reageren.