Home

Nieuws 67 reactieslaatste update:14 sep 2012

Albert Heijn kort alle leveranciers met twee procent

Zaandam - Albert Heijn heeft haar leveranciers per brief laten weten per 17 september twee procent minder te betalen. De retailer dwingt haar leveranciers een bijdrage te leveren aan de groeiplannen.

Albert Heijn heeft eenzijdig de betalingscondities aan haar leveranciers gewijzigd. Leveranciers hebben recent een brief van AH ontvangen waarin staat dat de retailer een eenmalige betalingskorting van twee procent zal doorvoeren per 17 september. Dit houdt in dat AH haar leveranciers twee procent minder uitbetaald. AH heeft de inhoud van de brief bevestigd en zegt dat het gepast is om de leveranciers een bijdrage te vragen om de groeiplannen van de supermarkt te realiseren. Een woordvoerder laat weten dat het soms nodig is om betalingscondities te wijzigen van lopende contracten. “We breiden het aantal winkels dit jaar uit met 82 vestigingen. Dat wisten we nog niet aan het begin van het jaar toen de contracten zijn afgesloten. We zullen daarom veel meer gaan afnemen bij onze leveranciers. In ruil daarvoor betalen we minder. Omdat wij groeien, kunnen onze leveranciers ook groeien”, aldus een woordvoerder van AH.

De Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) zegt dat het eenzijdig wijzigen van betalingscondities in strijd is met de wet. Directeur Philip den Ouden: “De retailers gebruiken hun onderhandelingspositie in de keten. Overeenkomsten tussen leveranciers en afnemers, inclusief betalingscondities, behoren tot stand te komen op basis van wederzijdse overeenstemming tussen partijen.” Den Ouden benadrukt dat de brief van AH niet op zichzelf staat. Ook Jumbo/C1000 zou enkele weken geleden een soortgelijke korting hebben doorgevoerd om dezelfde reden als AH. Den Ouden pleit voor een gedragscode. “Het is hard nodig dat de Nederlandse overheid gedragsregels gaat opstellen. Hierin leggen ketenpartijen vast hoe met elkaar om te gaan. In omringende landen is dit al gemeengoed.“ Minister Verhagen van EL&I heeft een onderzoek laten uitvoeren door de Universiteit van Tilburg. Op basis van de conclusies in dit rapport heeft Verhagen vlak voor het zomerreces de Kamer geïnformeerd dat hij na het reces maatregelen wil voorstellen.

In Nederland zijn drie inkooporganisaties actief. AH is de grootste en heeft een marktaandeel van 34 procent. Nadat Jumbo in 2009 al Super de Boer had overgenomen is het nu ook eigenaar van C1000. In totaal heeft Jumbo een marktaandeel van 23 procent. De inkooporganisatie Bijeen koopt in voor Jumbo/C1000 en is opgericht na de overname van Super de Boer om tegenwicht te bieden aan de inkooporganisaties van AH en Superunie. Superunie, met een marktaandeel van 30 procent, is een inkooporganisatie die de inkoop bundelt van 13 onafhankelijke Nederlandse retailers waaronder Coop, Hoogvliet, Plus en Spar. Het resterende marktaandeel op de Nederlandse foodmarkt wordt grotendeels verdeeld over Aldi en Lidl.

Laatste reacties

 • boerderij12

  goh vanavond maar even naar de appie en even 2 procent korting vragen.Het is toch van de zotte?

 • joannes

  Zo werkt het in de retail! Je verzamelt eerst de klanten en vervolgens ga je inkopen. Wanneer je dan uitbreidt laat je gewoon de leveranciers meebetalen. Er zijn er blijkbaar genoeg. En zonder verkoop kan geen producent blijven bestaan. Overigens een mooi voorbeeld van hoe de retail de verkoop kanalen domineert. Daar zou de klant een aktie tegen moeten beginnen maar bij gebrek aan alternatieven!

 • Mels

  Kl@@tvijgen,ik koop nooit meer bij AH,criminelen bestelen je en worden gestraft als ze gepakt worden,deze minkukels doen hetzelfde,we weten waar de dader zit maar straffen is niet mogelijk.Advies aan de leveranciers:verhoog de prijs met 5% of lever niet meer.Moet je opletten hoe snel er weer betaald wordt.

 • BENHUR

  Is dit en voorschot op de Btw verhoging die de klant straks voor zijn kiezen krijgt ? wie gaat dit weer betalen?

 • Sjoerd Spiekker

  Omgekeerde wereld! Een afnemer hoort te betalen, wat zijn leverancier verlangt, niet andersom. Aan 2 kanten de prijs bepalen... Zijn ze Peijnenburg vergeten? Waar halen zij de arrogantie vandaan?

 • ikkethuis

  het is toch goed denkbaar dat als er maar 3 inkooporganisaties zijn, ze af en toe eens rond de tafel gaan zitten, inplaats elkaars brood uit de mond vechten. Hier heeft het de NMA al te ver laten komen.

 • D.Dairy

  aardig idee, ik ga het mijn bank eens voorstellen

 • morygo40

  Hoe KLEINER AH wordt hoe beter voor de leveranciers, Beter 10 kleine dan 1 grote.

 • gerjan slingenbergh

  Boerencooperaties moeten nu hun macht gebruiken door niet meer te leveren.

 • lvdb73

  de grootgrutters laten hun krachten zien,laat onze groot gefuseerde cooperaties dat ook eens laten doen

 • pluimpje

  He Appie, als ik de scharrelfarm van mijn collega koop, kan ik dan ook mijn eierprijs met 2% verhogen? Makkelijk investeren zo! Daar komt nog bij dat de grootgrutters wat ze vandaag inkopen pas over enkele maanden gaan betalen, dus de leveranciers zijn op 2 manieren Appie aan het financieren!
  En Appie, je kunt wel meer gaan afnemen, omdat je meer winkels hebt, maar de consument gaat toch niet opeens meer consumeren! Eigenlijk eis je van je voedselleveranciers om mee te helpen aan hun eigen ondergang! En waar ga je dan straks die kwaliteitsprodukten halen als de leveranciers die fors geinvesteerd hebben in alternatieve huisvestingssystemen het onderspit delven?

 • shovel-joopie

  de akker en tuinbouw moeten gewoon niet meer leveren aan Appie, kijken hoe snel ze dan een normle preis aan deze bedrijven betalen. Die zijn bezopen bj Appie

 • robbke

  Grote leveranciers als Unilever, Coca Cola, Heineken, moeten samen dreigen niet te leveren als die 2% niet betaald wordt. Dit zijn zulke grote spelers in de wereld dat ze dit wel even op kunnen vangen.
  En AH wil echt geen winkels waar geen Heineken of Coca Cola in de schappen ligt, dan lopen de klanten weg naar andere winkels.

 • drikhend

  Alle klanten morgen met telmachine naar winkel van AH en bij kassa 2 % van te betalen bedrag aftrekken en niet betalen of anders de boodschappen niet meenemen .

 • ariefritz

  Een paar weken terug nog misbruik gemaakt van de ondernemers die hun bedrijf openstelden ter ere van AH, en dit als dank !!!

 • niest028

  Laten ze eerst maar wat doen aan hun overhead kosten. managertje hier managertje daar.....In plaatst van uiteindelijk producenten het vel over de kop te trekken.

 • Josta

  Het is toch helemaal bezopen zoals AH te werk gaat, het wordt tijd dat met name de zuivelindustrie hier echt eens wat aan gaat doen, maar ik ben bang dat de mensen die hier zitten veel te snel door de knieen zakken en bang zijn dat ze anders te veel omzet missen of teveel naar de dreigementen van de afnemers luisteren. let maar op wat er straks weer op de boerenvergaderingen gezegd wordt..... als we hier niet in meegaan dan..... we zijn van hen afhankelijk......... blablabla... Als verkopende partij moet je gewoon de prijs vasthouden. ze laten zich veel te gauw bang maken en de boer moet uitendelijk de rekening betalen, die kan geen kant op.

 • Elevage

  Ik doe al heellang geen boodschappen bij AH vanwege eerdere leuke acties van hen. Als iedereen hier op de site nou ook eens daar wegblijft en dan gelijk wat familie en vrienden meeneemt.................

 • drientje

  Volgens mij is Vion de hofleverancier van varkensvleesproducten, die ze zelfs vitrine klaar maken en sommige vestigingen 2 keer per dag beleveren.
  Als Vion nou nog wat eigenwaarde heeft, laten ze een briefje sturen dat per
  17 september de levering stopt.

 • JohanLvanDriel

  Te gek voor woorden. Zijn vast geen CDA stemmers. Waarden en normen ver te zoeken.

 • wienneke

  Het is te gek voor woorden. Helemaal mee eens. Maar is het bij de boer en tuinders niet allang zo, dat een ander bepaald wat jullie mogen verdienen. Of zoals meestal verliezen. Het is voort een gekke wereld, Waar een paar grote het voor het zeggen hebben. Ik geef je gelijk dat je daardoor niet meer naar de AH gaat. Wil gerust meedoen. Maar doe voor eerdere acties dit al bij de Jumbo. Vind dat hun wel koploper zijn met bedrijven kapot maken!!!

 • jocox

  Behalve hun klanten gaan ze nu ook al hun leveranciers 'bestelen'.
  Nu ga ik er zeker geen boochappen meer doen bij lieden die sophisticated vormen van chantage kennelijk normaal vinden.Z.s.m. ( op eigen kjosten) de top van AH een cursus normen en waarden laten volgen ( alhoewel TBS wellicht effectiever is). Ze willen nog graag even Verhagen voor zijn maar ....zoals altijd komt hoogmoed voor de val !

 • bramegberts1

  Eerst uitmelken in de onderhandelingen van de leveranciers vervolgens afknijpen middels de korting van 2% , ik zou zeggen 2 weken NIET beleveren, geen resultaat nogmaals 2 weken NIET beleveren; Wedden dat AH razendsnel 5% meer wil betalen ipv 2% te korten???? Leveranciers HOU JULLIE RUG EENS RECHT.

 • agratax2

  Gerjan ik ben het met je eens. ik zou zelfs verder willen gaan en de boeren aanraden om eens te onderzoeken of >zelf< een supermarkt keten beginnen geen uitweg is. De groot grutters zullen de knijptang steeds vaker gebruiken om hun prijs te drukken en de winst toch op peil te houden. AH gelooft toch net als iedere handelaar, dat groter beter is en een hoger winst percentage oplevert? Inderdaad daar gaat aH heen maar niet via de winkels, maar via de inkoop.

 • politiek

  Ik denk ook dat dit een unieke kans is om een duidelijk signaal af te geven , als veehouderijsector naar vooral Albert Heijn. Ik moet toegeven dat ik me ook vergist heb in Albert Heijn inzake die open dagen onlangs op meerdere bedrijven. Ik dacht dat men samen iets wilde opbouwen , maar dat is dus een illusie. Onduidelijk is , of ook juist die bedrijven niet gekort worden en dat men daar een soort compensatieregeling mee heeft getroffen. Ieder voor zich. Albert Heijn geeft het duidelijke voorbeeld. Ieder voor zich. Het niet beleveren van Albert Heijn en ook het blokkeren van die bedrijven die meewerken in dit spelletje van Albert Heijn zou de (Z)LTO het voortouw in moeten nemen . De huidige belangenbehartigers dus. Met de huidige lijntjes van de (Z)LTO naar vooral VION en andere schakels is dit een unieke kans. Breng voor mijn part de geslachte varkens naar SOBEL i.p.v. naar Albert Heijn. Sobel is ook nog winstgevend ,dus uiteindelijhk zou het een unieke reactie en kans zijn vanuit de sector. Niet op persoonlijke titel van boeren , maar vanuit de belangenbehartigers. Zie ook de reactie van Drientje bij # 19 . Pakken de huidige belangenbehartigers deze unieke kans niet , kun je dan nog wel spreken van belangenbehartigers , of hebben die ook een zeteltje in de raad van commissarissen bij Albert Heijn ? ? .

 • ed12345

  Ik denk niet dat coca cola en Heineken dezelfde brief hebben ontvangen zo ja dan zal die ook regelrecht de prullebak in gaan

 • denker123

  De Cooperaties kunnen beter zelf die arrogante supermarktketens overnemen en de boerenprodukten rechtstreeks met de klant afrekenen,dit is de meest opbrengende schakel tussen boer en consument .Z.L.T.O.heeft geld genoeg die kunnen alvast beginnen.

 • agpros

  AH (JUMBO/C1000 of wie dan ook) die zijn leveranciers kort op de prijs kort uiteindelijk zijn potentïele klanten op koopkracht, want daar werken heel veel mensen die de korting zullen merken in hun portemonnee

 • aarthamstra1

  Denkert 123. Wat raar dat je nu AH al door hebt . En die andere MULTINATIONALS. (ZLTO) Rabo ,,, Dat is het idee. ,,

 • varkenshouder1

  Supers gaan door het onderbetalen van hun leveranciers zelf in de problemen komen. Als je continu je leverancier knijpt komt er een moment dat hij terugslaat. Die fase breekt aan in supermarktwereld.

 • info48

  Onze coóperatie's moesten fuseren om marktmacht te krijgen.....nu dan, we hebben nu de grootste coop's.........durven zij de poging tot diefstal te weerstaan?????????? tuurlijk niet!!!! ze zijn veel angstiger voor de AFNEMERS dan voor hun eigenaren/leveranciers .........die slikken het toch wel!!!!!!!!!
  De kracht van de supermarkten is tegelijk hun zwakte; ze moeten enorm grote hoeveelheden hebben van dezelfde kwaliteit, dat kunnen alleen de echt grote leveren..........als Campina en Vion lef hebben dan dwingen ze 2 % méér af en dat gaat ze nog lukken ook als ze het lef maar hebben........denk maar eens aan die 'kleine' kaas fabriek, ik dacht Beemster hoe die de supermarkt klein kreeg een paar jaar geleden.

 • tessa2010

  AH van grootgrutter naar...........GROOTGRAAIER!!! Leveranciers,stop met AH en consument,ga naar andere super!!!

 • Farmer NL

  AH zegt dus, ik ben failliet, kan geen geld krijgen bij de bank, dus leverancier betaal jij maar.
  Als je weet dat de volgens hun normale termijn van betalen ca 80 dagen is en je weet dat alle producten gemiddeld binnen 2 weken de deur uit zijn dan kun je uittellen dat ze ca 65 dagen omzet uit hebben staan bij leveranciers, zonder onderpand. Op het moment dat AH stopt met verkopen zouden ze alle leveranciers moeten betalen, dit kunnen ze nooit, of te wel failliete boedel, lijkt eigenlijk wel een beetje op een piramide spel.

 • joannes

  Dit noemen ze de efficientie van werk kapitaal. Hoe hoger de omloopsnelheid hoe meer rendement. Dan laat je leveranciers maximaal mee financieren om je eigen resultaten op te poetsen voor de aandeelhouders en natuurlijk de bonus.

 • erf53

  tja daarom koop ik al jaren niet maar bij AH.
  Het is te gek voor woorden hoe die supermarkt ketens alles domineren,
  en het ergste is.....we kunnen er alleen niks aan doen.
  Dus laten we allemaal AH maar voorbij lopen.
  Ik doe dit in ider geval wel.
  gr. Henny

 • Joseph,de man

  Het voorstel van AH toont precies de denkwijze van deze grootgrutter.
  Er is toch wel een mogelijkheid om dit varkentje eens goed de oren te wassen.
  GA MET TWEE MAN PER KASSA FLINK SHOPPEN BIJ AH
  ZORG DAT JE ALLEMAAL TEGELIJK BIJ DE KASSA BENT,PER TWEE BIJ EEN KASSA.
  EIS ALLEMAAL 5 % KORTING VOOR KONTANTE BETALING.
  BLIJF ALLEMAAL BIJ DE KASSA STAAN NET ZOLANG TOT DE POLITIE KOMT.
  EN DAN NOG IN ZOVEEL MOGELIJK WINKELS TEGELIJK.
  EEN LEUKE ACTIE VOOR HET LTO, DOEN DIE OOK EENS WAT GOEDS.
  Met vr gr Joseph, de man van Maria.

 • B bob

  Gewoon ook gelijk met de hele familie zoveel mogelijk karretjes met diepvries en verse waar volgooien en laten staan . Dan hebben ze zoveel extra personeel nodig om alles terug te zetten dat het voordeel al snel weg is .

 • samglas

  Begrijpelijke reacties, maar hoe is het zover kunnen komen? Waar waren de landbouworganisaties in al die jaren? (bezig met zichzelf). De politiek, daar hoef je niets meer van te verwachten, die werkt precies eender als de AH.

 • politiek

  Samglas, u haalt aan begrijpelijke reacties ? en waar waren de landbouworganisaties al die jaren ? . Mijn vraag is waar zijn ze nu , en er is mij nog geen ekele reactie bekend buiten een briefje of een mailtje naar wat politicie.

 • Olthof

  Politiek,
  kijk maar even op de NMV site, de leden hebben vanmorgen al een mail ontvangen!!!!

 • l coumans

  agrtax 1 ik ga met je mee, ook helemaal mijn idee

 • Fredrika

  Het zal niet lang meer duren voordat er in plaats van een paar grote machtige supermarkten, weer heel veel kleinere zijn met minder maar wel met de mooie en sterke producten. En dan gerund door de boeren zelf en/of hun personeel. Kijk maar naar de boerencampings en andere plattelandsrecreatie, waar iemand mee begon omdat hier markt voor was. Ook hier kwam de één na de ander erbij en dat is nu allemaal heel gewoon. Boodschappen doe ik al lang niet meer bij A.H., de reden lijkt me duidelijk. Wordt alleen lastig waar je wel moet winkelen nu er maar een paar partijen overblijven. Daarom: boeren, begin zelf een aantal ketens met minder maar wel goede basisproducten, desnoods online te bestellen.

 • ikkethuis

  Als ze mij zoiets flikken. bereken ik de volgende keer 2% administratie kosten bij de factuur, of mijn produkten worden duurder. Je moet al veel onkosten maken om duurzaam te kunnen produceren, komt er dit ook nog eens bij

 • Boer koekoek

  kijk dan eerst wanneer jullie contracten zijn afgelopen,dan kun je misschien er nog een zaak mee aanspannen,dat vinden ze vast fijn bij A H

 • politiek

  Olthof # 40 . Onduidelijk is wat de andere vakbonden doen. Tevens is onduidelijk wat de veehouders doen die geen lid zijn van de NMV. Tevens is onduidelijk of alle leden van NMV wel meedoen met de eventuele acties. Tevens is nog steeds onduidelijk de echte houding van de (Z)LTO hierin , buiten een paar mailtjes . Tevens is nog onduidelijk de houding van VION en b.v. Melkunie/Campina enz. Tevens is nog onduuidelijk de echte houding van de tuinbouw. De mening/actie van FNLI is ook nog bijzonder zwak , buiten de constatering dat het eigenlijk tegenstijdig is met wetgeving is wat AH doet. Minister Verhagen , CDA , sukkeld ook wat achter de feiten aan als in de omringende landen het gemeengoed is dat er al wel gedragsregels in de keten zijn over dit onderwerrp........Nee, ieder kijkt wat naar elkaar en er gebeurd gewoon niets.

 • politiek

  OPROEP........ Het moet ergens beginnen om gezamelijk actie te ondernemen. Het gezamelijk dient dan ook echt gezamelijk te zijn opdat er niet teveel aan de zijkant staan...., hoe anderen dit probleem proberen op te lossen. Dit vooral vanwege het feit dat mijn inziens nog niemand het echte voortouw neemt. Ik wil derhalve een oproep doen aan www.boerderij.nl dat ze publiekelijk een inschrijf houden om verzet aan te geven en doen tegen deze wettelijke strijdige maatregelen van Albert Heijn. Inschrijf is dan mijn inziens vooral bedoelt voor de vakbonden , NMV, NVV, NAV, NPV , belangenorganisatie (Z)LTO , FNLI , VION , Melkunie/Campina, enz. , tuinbouworganisatie en mogelijk nog meer belangenbehartigers en grote leveranciers van AH. Laat ze maar publiekelijk aangeven de medewerking en poging verandering te brengen in deze neerwaartse spiraal van de Nederlandse agrarische sector. Gezamelijk kunnen er dan passende maatregelen komen tegen Albert Heijn. De notulist zou Boerderij.nl kunnen zijn. Er is openheid en transparantie voor belangenbehartigers die menen wat ze zeggen , die geven zich n.l. op . Degene die maar wat aansukkelen zijn dan ook bekend. Die staan immers publiekelijk (nog) NIET ingeschreven om probleem gezamelijk op te lossen en gezamelijk op te trekken....en probleem AH direct gezamelijk op te lossen met direct passende maatregelen. Die maatregelen behoeven geen wettelijke instemming omdat dat Albert Heijn immers ook niet aan wetgeving doet.

 • samglas

  Politiek, Het moet ergens beginnen, waar zijn de organisatie's nu? maar het is natuurlijk veel te laat, het had 25 jaar geleden al moeten beginnen.

 • Guliker

  In Zaandam trekt men het gewoon van je rekening af. Dus men heeft niks te weigeren. Als leverancier heb je heeeel weinig keus. Als consument kan je nog kiezen.

 • maartje gussinklo

  Het moet nog toch niet gekker worden AH!!!
  Ben benieuwd wat onze belangenbehartigers hierop te zeggen hebben???
  Het is nu tijd om te laten zien waar jullie voor staan.

 • agri2

  Het nieuws staat vandaag in de dagbladen, het is heel even slecht voor het imago van AH, volgende week is de consument dit nieuws weer vergeten en blijft voor hun alles bij het oude. De producent die onderaan de keten staat zal de klappen wel weer op mogen vangen, die is dit volgende week nog niet vergeten.
  Alle goede bedoelingen van de politici ten spijt, deze handelswijze van de grote ketens wordt de komende jaren alleen maar erger.

 • ikkethuis

  Deze 2 % regel geldt alleen voor levensmiddelen, dus niet voor alle artikelen.

 • evanderpasch1

  Iedereen roept wel niet leveren maar doen het zelf toch ook bij hun afnemer ook al betaald ie de kostprijs niet!!!
  Dus qouta en korting invoeren en kleine en grote boer verdienen dan meer.

 • Jaap 109

  Betalen ze dan ook binnen 14 dagen???

 • ikkethuis

  jaap 109@ betalingstermijn van 90 dagen afhankelijk vd onderhandeling

 • jan10

  Ik was in het verleden er trots op dat mijn producten bij AH in het schap lagen ,maar dat is intussen over en zal daar niet meer aan mee werken!!
  Mischien de klanten service maar eens op aanspreken.
  DIT IS ECHT DE LAATSTE DRUPPEL GEWEEST!!!!!

 • politiek

  Wat een simpel gedoe van individuen toch. Ik neem athans aan dat veel reageerders een boerenbedrijf heben. Ze staan enkel en eenzaam en zoals de verwachting is zal dat wel zo blijven ......die eenzaamheid. Veel interessanter is wat de belangenbehartigers doen van deze boeren. Wat hebben die gedaan buiten een enkel mailtje , briefje of telefoontje dat het niet passend en leuk is wat AH doet. En is dat berichtje bedoelt om de achterban wat te sussen dat men het ook niet passend en leuk vind.? Nee...... ik vraag me af wat ze echt gaan doen die belangenbehartigers ,(of toch maar weer gewoon niets) of zijn dat ook van die eenzame , zielige figuren die nog niet eens weten welk doel men dient ? .

 • Koen Franken

  Eens kijken of onze eigen Campina de ballen heeft om niet te gaan leveren of schuiven ze het af op de melkveehouder

 • harrie weusthuis

  Gewoon de boodschappen bij AH doen en aan de kassa 2 % niet betalen probleem opgelost zo doen zei toch ook.Laat de politie maar komen

 • aarthamstra1

  Politiek , Je analyse van de BOERENBEDROG organisaties klopt als een bus,
  Boeren zijn net afgerichte blinde geleide honden.Ze doen precies wat het baasje zegt.

 • paps

  We gaan een praatje maken bij de directie. Zou dat een goed plan zijn?
  De 'chef' inkoper doet ook mar wat ie opgedragen krijgt!!!

 • politiek

  Paps , dat lijkt me een goed idee. Laten we dan de belangenbehartigers meenemen van de boeren of doen die ook alleen maar wat ze opgedragen krijgen. ( van de directie)

 • zwbig

  Leveranciers moeten eenzijdig 5% toeslag berekenen vanwege sterk gestegen grondstof prijzen, niets tegen in te brengen en gewoon lef tonen.

 • jurjenwiersma

  ik zal mijn voer leverancier ook even bellen dat ik 2% minder ga betalen dan wat op de rekening staat wand ik wil een nieuwe stal bouwen dan heb ik meer dieren dus neem ik ook meer af in de toekomst dan kunnen zij ook weer groeien
  haha ik denk niet dat ze het met me eens zijn

 • politiek

  Ik begrijp dat er gesprekken gaan komen met AH. Mijn advies laat is , laat dat doen door de ACTIEVE actievoerders. Zowel dus van de producentenkant als niet te vergeten de consumentenkant. Doe het gezamelijk. Praktische woordvoerders van gezins boerenbedrijven kunnen veel beter onder woorden brengen de situatie op eigen erf. Van de (Z)LTO heb ik zo mijn twijfels of men de huidige situatie correct inziet en of men wel correct inziet de huidige situatie en positie van agrarisch Nederland en daar ben ik zeer beslist niet de enigste in. Zie o.a. de mening van bisschop Liesen Breda in vakblad boeren business. De (Z)LTO heeft teveel andere belangen als de directe belangen van het boeren gezinsbedrijf. Laat die dus thuis en NIET mee aan die tavel bij AH. Mijn inziens , het zal de steun hebben van de politiek , de maatschappij dus. Ook voor AH valt er dan weer een begin te maken met een correct gehoor naar consument en producent ( boer) Imago dus weer voor AH. en hopenlijk weer (veel) klanten voor AH als men elkaar begrijpt en steunt. Lopen de gesprekken niet goed af , dus zonder begrip voor elkaar , ja dan is de weg vrij om alle ideen en voorzetten richting AH die er geplaatst worden op de diverse lijntjes in te koppen.

 • Zents beheer

  Doe mee met de aktie : stickers plakken-boeren pakken, kijk op de webside youth food movement.

 • Mels

  Vroeger had men zoiets als PEK en VEREN............

 • B bob

  Het is noodzakelijk om iemand te vinden die deze behandeling geeft aan de verantwoordelijken maar die zul je onder de agrarische ondernemers niet vonden Mels

Laad alle reacties (63)

Of registreer je om te kunnen reageren.