Home

Nieuws 6 reacties

Agrifirm ontvangt predicaat Koninklijk

Apeldoorn - Veevoerfabrikant Agrifirm heeft tijdens de opening van het nieuwe hoofdkantoor het predicaat Koninklijk ontvangen van burgemeester John Berends.

De belangrijkste aanleiding voor het toekennen van het predicaat Koninklijk aan Agrifirm was het 100-jarig bestaan van Cehave (opgericht op 26 mei 1911) en Landbouwbelang (opgericht op 25 mei 1914).
“We zijn verheugd met de toekenning van het predicaat en zullen deze op een ingetogen wijze uitdragen, passend bij Agrifirm”, aldus directeur Ton Loman. Het predicaat is toegekend aan de Coöperatie Agrifirm UA. De naam van de coöperatie wordt daarom gewijzigd in Koninklijke Coöperatie Agrifirm UA.
In navolging van de coöperatie verandert ook de naam van Agrifirm Group BV in Koninklijke Agrifirm Group BV. De dochterbedrijven van Agrifirm zullen het predicaat niet in naam gaan voeren.

Laatste reacties

 • aarthamstra1

  koninklijk. ,word misdaad toch beloond. Een boerenbedrogorganisatie (ZLTO)
  zonder inspraak. Koninklijke Shell doet het al jaren met succes echt vreemd is het dus ook weer niet.

 • B bob

  Inderdaad Aart, als je voldoende belastinginkomsten voor de fiscus binnen brengt kun je ongeacht de bedrijfsethiek 'koninklijke' voor de bedrijfsnaam zetten.

 • anton1937

  Aarthamstra 1 en B bob hebben blijkbaar een lichte hersenschudding.Het rechte pad zoeken is voor sommige moeilijk.

 • B bob

  Anton1937 heeft een riant pakketje agrifirm aandelen ?

 • Angeline Koopman

  Hartelijk gefeliciteerd! Komt Agrifirm toe, een vooruitstrevende cooperatie die met de tijd en z'n boeren mee gaat! We zijn trots op Agrifirm!

 • zanden

  Bij een koninklijke naam behoort een koninklijke aanpak. Nu zowel Brazilie en Argentinie per direct hebben besloten geen genetische gemodificeerde soja meer toe te staan op hun grondgebied, vanwege de ontdekte grootschalige fraudezaak bij het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf Monsanto ( zie artikel 'megafraude nekt gentech-soja' in NRC next van 10 sept. 2012) siert het de Koninklijke Agrifirm Group BV om ook per direct te stoppen met nieuwe bestellingen van gentechproducten uit Zuid Amerika. Sinds eind jaren negentig heeft Monsanto wetenschappelijke onderzoeken gemanipuleerd om de schadelijke effecten van zijn producten te verbloemen. De directie bleek haar medewerkers te dwingen valse onderzoeksresultaten te publiceren en externe wetenschappers om te kopen. De gemanipuleerde onderzoeken gaan over glyfosaat. Dat is de werkzame stof in Roundup, het bestrijdingsmiddel dat Monsanto verkoopt in combinatie met zijn sojazaden. Roundup veroorzaakt kanker, huidaandoeningen, miskramen en aangeboren afwijkingen, zo bleek keer op keer uit onderzoeken. Grootschalige sojatelers sproeien het met vliegtuigen over de akkers, waardoor inwoners van dorpen in de wijde omtrek gezondheidsklachten ondervinden. Het aantal slachtoffers loopt in bde duizenden, aldus het NRCnext-artikel. Daar wil Koninklijke Agrifirm Group BV. als afnemer toch niet meer medeverantwoordelijk zoor zijn, nu zij dit weet!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.