Home

Nieuws 1315 x bekeken 1 reactie

Advies over aanpak stalbranden half jaar later

Den Haag – De organisaties die werken aan een actieplan tegen stalbranden komen eind dit jaar met een advies. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer.

De Dierenbescherming, LTO Nederland, de Nederlandse Vereniging van Brandweerzorg en Rampenbestrijding (NVBR) en het Verbond van Verzekeraars zullen de staatssecretaris voor het eind van het jaar adviseren of en welke aanpassing van regelgeving een positieve bijdrage kan leveren aan het brandveiliger maken van stallen.

Het advies komt hiermee een half jaar later dan aanvankelijk gepland.

In het actieplan, dat eind 2011 werd gepresenteerd, is beschreven dat het advies half 2012 zou komen, waarna de agenda voor de aanpak voor het voorkomen van stalbranden voor 2013 tot en met 2016 zal worden bepaald.

Eén reactie

  • gerstiroma

    wordt hierin ook geadviseerd over het beveiligen van overklaarbare branden in stallen?

Of registreer je om te kunnen reageren.