Home

Nieuws 1373 x bekeken

Zeeuws-Vlaanderen zet fret in tegen konijnen

Axel - In Zeeuws-Vlaanderen brengen konijnen op een aantal plekken zo veel schade toe in landbouwgewassen dat Staatsbosbeheer zich genoodzaakt ziet de hulp van jagers met fretten in te roepen.

De fretten jagen de konijnen uit hun burchten waarop de jagers de dieren vangen in netten en doden op een manier waarbij ze nauwelijks lijden. De bestrijding vindt plaats tussen de Eerste en Tweede Verkorting in de polder bij Axel, in natuurgebied Smitsschorre bij de golfbaan in Axel en in het gebied Braakman-Zuid.

De fretten werden vorig jaar voor het eerst ingezet. Tussen de Eerste en Tweede Verkorting werden dit voorjaar 120 konijnen gevangen en in de Smitsschorre ongeveer hetzelfde aantal. In de Braakman-Zuid ging het om driehonderd konijnen.

Of registreer je om te kunnen reageren.