Home

Nieuws 649 x bekeken

Weer waterbeperkingen in Frankrijk

Parijs – Voor 39 departementen in Frankrijk gelden beperkingen op het waterverbruik. In negentien departementen, met name in het zuidwesten, is alle niet-prioritaire gebruik inclusief dat voor de landbouw verboden. Die situatie kan nog verergeren nu voor grote delen van het land een hittegolf wordt verwacht.

Dat heeft het ministerie voor ecologie in Parijs meegedeeld. Het sterkst getroffen zijn op dit moment onder meer Aquitaine, Poitou-Charentes en Centre. In dergelijke regio’s is alleen waterverbruik voor drinkwater, de gezondheid of de veiligheid toegestaan. Volgens Météo-France is er aan het begin van de zomer weliswaar flink wat regen gevallen maar in veel delen van het land blijft de totale hoeveelheid neerslag toch 50 tot 75 procent onder het normale niveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.