Home

Nieuws

Weer minder boeren in Frankrijk

Parijs – Frankrijk telde aan het begin van dit jaar 489.000 boeren, dat is 1,4 procent minder dan een jaar eerder. Bijna een kwart van die ‘bazen van agrarische bedrijven’ waren vrouwen, zo blijkt uit een opgave van Mutualité Sociale Agricole, de onderlinge sociale verzekeraar voor de landbouw.

De daling van het aantal agrarische bedrijven zet daarmee door. Begin 2009 telde het land nog meer dan een half miljoen ondernemingen in de landbouwsector. Die daling was vorig jaar echter wel minder sterk dan in voorafgaande jaren, wat volgens de MSA te danken is aan de opkomst van paardenhouderijen en maneges. Verder ligt de gemiddelde leeftijd van de boeren nu op 47 en een half jaar. De gemiddelde oppervlakte van een agrarisch bedrijf was begin dit jaar 49,1 hectare vergeleken bij 48,7 hectare aan het begin van 2011.

Of registreer je om te kunnen reageren.