Home

Nieuws 1 reactielaatste update:13 feb 2013

‘Wal-Mart steunt agrarische verduurzaming’

Betonville – Walmart sluit zich aan bij een groep multinationals die gezamenlijk de landbouw willen helpen verduurzamen.

's Werelds grootste supermarktketen voegt zich als eerste supermarkt en gelijk grootste speler in het 'Field to Market'-project, dat ook onder meer handelshuizen Bunge en Cargill en voedingsproducenten Kellogg en General Mills tot zijn leden rekent. Field to Market zette onlangs onder meer een project op voor 25 tarwetelers in de staat Idaho die efficiënter willen omgaan met kunstmest, diesel en gewasbeschermingsmiddelen. Walmart wil voor 2015 verantwoordelijk zijn voor 20 miljoen ton minder uitstoot van CO2.

Eén reactie

  • politiek

    Meerdere partijen , ook zeer grote , gaan inzien dat de huidige agrarische koers vast gaat lopen. Men wil naar duurzaamheid, openheid en transparantie. Ook grote spelers. De Nederlandse supers willen echt niet achterblijven hierin en dan is de keuze aan de de agrarische sector zelf. Wil men of gaat men produceren voor de bio-industrie , b.v. energie opwekken , of voor de supermarkten.

Of registreer je om te kunnen reageren.