Home

Nieuws 7232 x bekeken laatste update:10 aug 2012

Vergister Heeten wordt geveild

Deventer – De vergistingsinstallatie in Heeten (BMEC Salland) wordt mogelijk op 19 september in een openbare verkoop geveild. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Steven van den Berg van Schoemaker advocaten in Deventer. Pogingen om de centrale onderhands over te laten nemen zijn tot nog toe niet gelukt. BMEC Salland ging begin maart failliet.

Volgens curator Van den Berg heeft zich ter elfder ure toch nog een mogelijke overnamekandidaat gemeld. Hij hoopt over een week of drie meer duidelijkheid te kunnen geven of er wel of niet een veiling komt.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat BMEC in 2010 op een omzet van 780.000 euro een verlies leed van 420.000 euro. In 2011 bedroeg het verlies 1,2 miljoen op een omzet van 1,6 miljoen. Grote schuldeiser bij BMEC Salland is de Rabobank met een vordering van 7,6 miljoen euro. BMEC werd in 2010 na faillissement van Biogreen Salland overgenomen door Bieleveld Bio-Energie in Amersfoort voor een bedrag van ruim 3 miljoen euro.

Ook een zustermaatschappij van BMEC, Bieleveld Bio-Energie is failliet gegaan. Dat faillissement werd op 8 mei uitgesproken. Ook in dit faillissement is Van den Berg de curator.

De vergistingsinstallaties in Anerveen en Scheemda waren eigendom van de V.O.F. Bio-Energie Benelux in Amersfoort. Bieleveld Bio-Energie was één van de vennoten in deze firma. Op 5 juni is ook het faillissement van Bio-Energie Benelux uitgesproken. Ook de andere vennoten in deze firma: Obbens Capital in Naarden, VGB in Amsterdam en Arlésienne in Vinkeveen zijn op die zelfde datum failliet verklaard.

Curator René Smink van Smink advocaten in Amersfoort meldt in zijn eerste verslag over het faillissement van Benelux Bio-Energie dat er geen sprake is van doorstart of voortzetting. De installaties in Scheemda en Anerveen worden op bescheiden schaal draaiend gehouden in afwachting van verkoop of overdracht.

De BV’s BMEC Salland en Bieleveld Bio-Energie vallen onder de zelfde holding BBE in Amersfoort. Onder die holding vallen ook andere biovergisters, ondermeer in Veendam, Stadskanaal en Ysselsteyn. Deze zijn alle ondergebracht in aparte BV’s. en vallen niet onder de huidige faillissementen. Ook de holding BBE is niet failliet.

Of registreer je om te kunnen reageren.