Home

Nieuws 1 reactie

Veetrans spant proefprocessen aan

Milheeze - Veetransporteursorganisatie Veetrans gaat een viertal proefprocessen voeren tegen de overheid. De processen zijn gericht tegen het systeem van Bestuurlijke boetes uit de Gezondheids- en welzijnswet voor Dieren.

In die regeling ‘Bestuurlijke Boetes’ is vastgelegd welke boetes worden opgelegd na overtreding van de Europese Transportverordening en de Preventieregeling (voorkomen besmettelijke dierziekten). In de ogen van Veetrans werkt de uitvoering van het systeem zeer onrechtvaardig. Vorig jaar al kondigde de organisatie aan zaken voor te willen leggen aan de rechter.

Het eerste proces gaat over de problemen rond het vervoer van zorgvee (vervoer van dieren die volgens de wet niet op transport hadden gemogen). Het tweede over de beladingsgraad (in hoeverre is de transportverordening duidelijk over het aantal dieren dat mag worden vervoerd). Het derde proces gaat over de reinigings- en ontsmettingsprocedures (mag de transporteur worden beboet als de veewagen na het lossen niet kan worden gereinigd op het losadres omdat de wettelijk verplichte voorziening ontbreekt). Het vierde proces ten slotte, gaat over de rij-en rusttijden (wat gebeurt er als de wettelijke rustplicht voor de chauffeur in conflict komt met de maximale transportduur voor de dieren).

Eén reactie

  • joannes

    Ben benieuwt hoe een ¨onafhankelijke ¨ rechter met inconsequenties van de wet omgaat. Hoe theorie en praktijk moeten oplijnen! Dit is (supply) chain management! Misschien gaan ze het woord ¨derogatie¨ weer gebruiken!

Of registreer je om te kunnen reageren.