Home

Nieuws

"Veel belangstelling voor Britse voedingsproducten"

Londen – "De wereld heeft duidelijk meer trek in onze producten en de Olympische Spelen boden een perfecte gelegenheid om iedereen te laten zien hoe fantastisch Britse voedingswaren en dranken kunnen zijn." Dat stelde minister voor plattelandszaken en voeding Caroline Spelman tijdens een grote expositie van Britse etenswaren en dranken tijdens de zojuist afgelopen Spelen van 2012.

"De Spelen hebben Groot-Brittannië van haar beste kant laten zien en dat geldt ook voor onze voeding en dranken."

Spelman acht die internationale belangstelling belangrijk omdat de sector met alles bij elkaar 370.000 arbeidsplaatsen en een productiewaarde van bijna 100 miljard euro het grootste afzonderlijke onderdeel van de Britse maakindustrie vormt. "De gezondheid en vitaliteit er van zijn dus van kritisch belang voor de economische groei. Daarom ondersteunt de regering de sector bij deze promotie voor een wereldpubliek." Vorig jaar kon Groot-Brittannië de export van voedingswaren en dranken ook weer met 10 procent opvoeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.