Home

Nieuws 1717 x bekeken 2 reactieslaatste update:23 aug 2012

Veel aandacht voor veehouderij in Stemwijzer

Den Haag - De intensieve veehouderij komt ruimschoots aan bod in de nieuwe Stemwijzer.

In de Stemwijzer, die ontwikkeld is voor de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september, wordt de stelling voorgelegd dat er meer megastallen mogen komen als zij voldoen aan eisen op het gebied van volksgezondheid, dierenwelzijn en milieu. Ook krijgen mensen de stelling 'De belasting op vlees moet fors omhoog' voorgelegd.

Van de mensen die tot nu toe de Stemwijzer hebben ingevuld vindt 70 procent dat de belasting op vlees niet moet verhogen. Op de stelling dat er meer megastallen mogen komen als zij voldoen aan de eisen stemt de grootste groep, 47 procent eens, 44 procent is het oneens en wil geen megastallen meer en 9 procent heeft geen mening.

In de Stemwijzer worden in totaal dertig stellingen voorgelegd, op basis waarvan de Stemwijzer de kiezers een advies geeft op welke partij zij moeten stemmen. De stellingen gaat naast de veehouderij onder andere over de zorg, onderwijs, hypotheekrente, Europees beleid en financiën.

Ook worden kiezers gevraagd of zij vinden dat er in de Randstad meer woningen mogen worden gebouwd, ook in de groene plattelandsgebieden.

De Stemwijzer is ontwikkeld op basis van de verkiezingsprogramma's van de partijen die deelnemen aan de Tweede Kamerverkiezingen.

Laatste reacties

 • Mozes

  44 procent wil niet dat er meer 'megastallen' komen.
  70 precent wil niet dat de belasting op vlees verhoogd wordt.
  Dit verschil laat precies zien hoe de vork aan de steel zit. Wel idealen maar niet als het zelf geld gaat kosten.
  Eisen stellen t.a.v. dierwelzijn en kleinschaligheid maar de hogere prijs niet accepteren.

 • politiek

  Mozes , je mag gerust als ,,ondernemer,, kiezen voor Mega, Koeien binnen houden, dus geen daglicht meer voor de koeien, Het voeren van afvalproducten vermengt door voeders ook aan koeien. Echter als zodadelijk de consument kiest voor het eerlijke product , gezinsbedrijven, koeien in de weide, geen afval meer door het veevoeding , geen creatieve subsidies meer voor die megabedrijven dan hoop ik ook dat je als ,, ondernemer ,, je verlies eerlijk accepteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.