Home

Nieuws 7 reacties

VVD: natuurcompensatie in EHS

Rotterdam – De VVD vindt dat natuurcompensatie binnen de Ecologische Hoofdstructuur moet plaatsvinden. Het VVD-congres heeft besloten dit op te nemen in het verkiezingsprogramma. Het standpunt past in het standpunt van de VVD dat het natuurbeleid vooral gericht moet zijn op beheer van de gronden en niet op de aankoop van gronden.

Natuur-woordvoerder Helma Lodders is positief over de wijziging. "Dat de natuurcompensatie binnen de EHS moet plaatsvinden is goed voor de natuur en de realisatie van de EHS en goed voor de landbouw. Hierdoor zal er minder landbouwgrond voor natuurcompensatie worden ingezet.

De VVD heeft tevens in haar verkiezingsprogramma opgenomen dat de Europese regelgeving de leidraad is in het Natura 2000- beleid. De partij wil af van de nationale koppen en extra doelen. "Deze extra regels zorgen ervoor dat het Natura 2000-beleid in Nederland onuitvoerbaar is geworden en dat de agrarische sector onevenredig met problemen wordt belast.

In de verkiezingsspeech van lijsttrekker Mark Rutte kwam de agrarische sector niet specifiek aan bod. Rutte haalde fel uit naar het socialisme. Hij gaf ook aan zeer gemotiveerd te zijn om door te gaan als minister president.

Laatste reacties

 • politiek

  De agrarische sector kwam niet specifiek aan bod. Eigenlijk ook een heel gevoelig onderwerp omdat het niet meer bijdraagt tot de economie. Veel euro,s gaan er als steun naar toe en Europees beleid is om dat sterk te verminderen of af te schaffen. Veel beter kun je dan zorgen dat je een sterke sector hebt die binnen Nederland financieel op zichzelf draait zonder steun en die geen last is voor milieu en natuur. Ook zullen er dan veel meer gezinsbedrijven overblijven vergelijkbaar als met de andere europese landen. Jammer voor die grote agro industrie die meent vanaf de gehele wereld alle reststoffen hier naar toe te moeten verslepen , omzetten in melk en vlees , afvalstoffen hier achter laten en vervolgens weer die producten melk en vlees exporteren met subsidie,s

 • anton1937

  Rutte kan nu wel roepen dat hij weer minister=president wil zijn. Maar hij heeft gefaald als premier. Eerst bij de EU,toen hij bij thuiskomst niet wist dat hij akkoord was gegaan dat Nederland voor 50 miljard euro garant stond bij de EU.In de kamer ging hij Wilders naroepen 'Doe normaal man'dat is een premier onwaardig. Vervolgens durft hij geen afstand te nemen van Wilders Polenmeldpunt.Dat slappe gedoe van Mark Rutte heeft er toe geleid,dat zijn kabinet viel en Nederland enkele miljarden armer werd

 • Rengers

  Ondanks dat we in gebruik van onze leefomgeving meer dan drie keer het Europees gemiddelde scoren, vinden partijen de Europese minima al voldoende. Hoezo, zorg voor het land dat we aan komende generaties nalaten?

 • Maas1

  Als de eu subsidies wegvallen heb ik daar als producent geen problemen mee,u voedsel pakket zal aanzienlijk duurder worden,alleen wordt de samenleving uit een gedreven,voor vele mensen zal het voedsel niet meer betaalbaar zijn.
  Dat het agro complex niet bijdraagt aan de Nederlandse samenleving en de schatkist is een ongekende leugen die zijn weerga niet kent,als wij als ondernemers morgen Nederland de rug zouden toekeren,zou Nederland een zeer zeer groot probleem hebben met zijn bevolking en financieen.Dat menigeen zo denk komt door onze welvaart en de keiharde leugens van dergelijke partijen, een voorbeeld Groenlinks wil de vervuiler laten betalen en de kippen buiten laten lopen,dat betekent dat de biologische eieren onbetaalbaar worden,waarom? Een kip die buiten loopt belast alleen het milieu met een factor 10 meer,als een kip die binnen loopt met zicht naar buiten,daarom! U wordt verteld dat dieren die buiten lopen goed zijn voor het milieu,als u dat gelooft moet u dat geloven maar universiteiten doen daar wetenschappelijke onderzoeken naar, en daarin komt wettelijk vastgelegt naar voren dat buiten lopende dieren milieu belastender zijn dan dieren die binnen gehouden worden.Dus veel succes met links,maar dan ook veel succes met u uitkering,werk is er dan niet meer!!!

 • koeboertje

  Bij vele leeft het idee dat de landbouw alleen maar leeft van subsidies,echter zijn er in nederland ook vele infrastructuur ,industrieterreinen ,recreatie en vele andere projecten met europese steun aangelegd ,heeft Politiek hier indirect ook niet een snee brood van gegeten ? Het aandeel subsidie voor de nederlandse boer is in vergelijking met andere boeren in europa niet veel ,als ik van kennissen in het buitenland hoor waar die overal subsidie voor krijgen .

 • vael

  Politiek,
  Subsidies voor de landbouw afschaffen omdat de economie daar niets aan heeft, prima ik overleef het wel. Maar dan verwacht ik in het nieuw communistische gelijke kappen beleid van onze rooie medemens wel dat deze lijn over de volle breedte in de samenleving doorgetrkken wordt. Dus weg culuur en natuur subsidies, driekwart van de ambtenaren weg enz. enz. kunnen ze mooi met de pet in de hand langs de kant van de weg schooien om werk voor een fooi. Ik geloof dat niemand hier op zit te wachten, ik zeker niet.

 • info48

  Politiek....U heeft een toepasselijke nickname, alle politici die menen politiek te bedrijven hebben hun eigen waarheden....volkomen los van de feiten!!!!!!!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.