Home

Nieuws 439 x bekeken 6 reacties

VVD: 1.000 euro meer arbeidskorting

Rijswijk - De VVD wil iedereen die werkt via de arbeidskorting 1.000 euro belastingverlaging geven. Dat zegt partijleider en lijsttrekker Mark Rutte woensdag in De Telegraaf.

 

"Op deze manier hebben mensen weer echt iets te kiezen: van het geld dat ze verdienen houden ze meer over om zelf te besteden. Dat is goed voor de economie."

In het conceptverkiezingsprogramma van de VVD, dat begin juli werd gepresenteerd, stond al dat de arbeidskorting flink omhoog gaat. Volgens Rutte levert de fiscale voorziening voor werkenden in 2014 330 euro en in 2015 1000 euro op. Ook komt er een hogere ouderenkorting, als het aan de liberalen ligt.

De partij wil de bezuinigingen op kinderopvang (250 miljoen) en infrastructuur (ook 250 miljoen) terugdraaien. "Die bezuinigingen zijn vrij fors," zegt Rutte in de krant. "We moeten voorkomen dat minder vrouwen aan het werk gaan." Afgezien van vooral deze punten zegt de VVD verder wel vast te houden aan het zogeheten Lenteakkoord dat de liberalen samen met CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie hebben gesloten.

Laatste reacties

 • anton1937

  Rutte begrijpt niets van de binnenlandse economie,dat blijkt nu weer.Van de EU economie begreep hij vorig jaar ook al niets,toen hij niet wist waar het overging bij de EU en er 50 miljard langs zat. Geert Wilders riep hij niet tot de orde toen die begon te schreeuwen in Den Haag en zijn dol plan over de hardwerkende Polen naar buiten bracht.Van Rutte en Wilders wordt dit land slechter daar hebben wij geen behoefte aan.

 • anton1937

  Rutte begrijpt niets van de binnenlandse economie,dat blijkt nu weer.Van de EU economie begreep hij vorig jaar ook al niets,toen hij niet wist waar het overging bij de EU en er 50 miljard langs zat. Geert Wilders riep hij niet tot de orde toen die begon te schreeuwen in Den Haag en zijn dol plan over de hardwerkende Polen naar buiten bracht.Van Rutte en Wilders wordt dit land slechter daar hebben wij geen behoefte aan.

 • joannes

  De verkiezings cadeautjes die de kiezers zand in de ogen moeten strooien en verleiden. Rutte hoopt natuurlijk dat we snel vergeten wat hij allemaal ¨gedaan¨ heeft met zijn maatjes. Laten we hopen dat de meeste door die schijnvertoning heen kijken. Rutte en de VVD hebben maar 2 belangen: 1) zoveel mogelijk geld bij het ¨moderne¨ zakenleven. en 2) goedkope arbeid in een ¨rustige¨ samenleving. Dan kunnen de ¨wijze¨ heren op de achtergrond de meeste invloed uitoefen om hun kapitaal te laten groeien! Het welzijn van een gezinsbedrijf past niet niet in deze boekhouding en dat is ook gebleken de afgelopen tijd. Rutte neemt grote risico´s met zijn vriend Jort Kelder die even een bloedrode Emiel Roemer met een kettingzaag in zijn populaire blaadje Quote zet. Hij denkt net als zijn Engelse collega´s wanneer je vrienden bij de nieuwsbladen hebt kan je je verzekeren van manipuleerbare kiezers. Ik hoop dat er mensen zijn die zijn verachtelijke gedrag doorzien. http://www.telegraaf.nl/binnenland/12804251/__Ophef_om_bloedrode_Roemer__.html

 • Nines

  Of het nu de VVD is die dergelijke zinloze praatjes rondstrooit, of de SP, iedere partij heeft waardeloze manieren om kiezers te lokken. Ondertussen moeten we toch weten dat geen enkele politicus er belang bij heeft zijn beloftes werkelijk waar te maken. Hoe democratisch we ook mogen zijn, we zijn stom dat we stemmen. Die politici besturen ons land niet. Die gaan met elkaar over zinloze dingen zitten discussiëren zonder tot een gewenst einde te komen. Als partij A iets wil, wil B het niet en komt het niet van de grond. Dus gaat A bij de volgende ronde B weer dwarszitten. We zouden pas echt wat hebben aan bestuurders die de hele zooi in Den Haag naar huis zouden sturen en eens echt per laag van de bevolken zou inventariseren wat nodig is. Maar dat zijn dromen die wel nooit uit zullen komen. Zooitje ongeregeld.

 • agratax2

  Nines mijn grootvader zei het al; 'Politiek is vies'. In ons land krijgen ze nies voor elkaar door al het gepolder en andere landen lukt niets omdat wat de ene partij vandaag op poten zet eandere partij na de volgende verkiezing weer afbreekt. Ikben het met je eens een stevig Zaken Kabinet zou tot zaken kunnen komen als tenminste niet de Tweede Kamer blijft leuteren over koetjes, varkentjes wel jagen niet jagen en alles wat moet in landsbelang voor zich uit schuift. De politiek lijkt wel een omhoog gevallen kleuterklas met merendeels verwende kindertjes.

 • wzandbergen1

  Verkiezing? Politici heffen een glas, doen een plas, situatie blijft zo als het was.Het is en blijft Haagse bluf.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.