Home

Nieuws 542 x bekeken

Twee kandidaten voor Schotse vleesfabriek Vion

Broxburn – Minstens twee bedrijven hebben belangstelling voor de slachterij en vleesfabriek Hall’s of Broxburn die Vion Foods UK wil sluiten. Of die kandidaten het bedrijf in zijn geheel willen overnemen of slechts interesse hebben in een deel ervan is niet bekend. Ook andere gegevens over de mogelijke overname zijn tot nu toe niet openbaar gemaakt.

Het dagblad The Scotsman heeft dat bekend gemaakt op grond van informatie uit Schotse overheidsbronnen. Vion Foods UK deelde begin juli mee dat de vestiging, waar 1.700 mensen werken, ‘het risico loopt gesloten te worden’ gezien de aanhoudende verliezen. Sindsdien is een werkgroep met Vion zelf, de bonden, de ontwikkelingsdienst Scottish Enterprise en plaatselijke en regionale overheden aan de slag om te redden wat er te redden valt. In dat kader heeft een medewerker van Scottish Enterprise de berichten over een mogelijke overname naar buiten laten sijpelen. De Schotse regering zelf doet echter geen mededelingen en verwijst naar een volgende bijeenkomst van de werkgroep eind augustus.

Directeur corporate affairs bij Vion UK, Alasdair Cox, heeft recent meegedeeld dat de onderneming nu wekelijks om de tafel zit met de bonden en andere personeelsvertegenwoordigers. "Die bijeenkomsten zijn nuttig gebleken in de zin dat ze ons in staat stellen de gedachtengang achter de aankondiging uit te leggen en een discussie te voeren over de gevolgen voor het personeel en enig mogelijk alternatief voor de fabriek."

Of registreer je om te kunnen reageren.