Home

Nieuws 374 x bekeken

Topman Nestlé: water moet hogere prijs krijgen

Stockholm – Water moet een hogere prijs krijgen, zodat het beter gewaardeerd wordt en minder verspild. Dat zei topman Paul Bulcke van voedingsconcern Nestlé tijdens de Wereld Water Week in Stockholm. Volgens de Belg betalen gebruikers vaak minder dan de kosten van de infrastructuur achter watervoorziening.

Bulcke noemt water de belangrijkste grondstof voor de mens. Nestlé geldt als grootste voedingsbedrijf ter wereld vóór Pepsico, dat tijdens het evenement een prijs kreeg voor het terugdringen van waterverspilling. Volgens cijfers van de VN is de onttrekking van zoetwater in de laatste vijftig jaar verdrievoudigd. De landbouw is verantwoordelijk voor 70 procent van het waterverbruik en de industrie voor 20 procent.

“Wat milieukundig niet duurzaam is vandaag wordt sociaal onhoudbaar in de toekomst”, aldus Bulcke in een verwijzing naar oplopende politieke spanningen over toegang tot de zoetwatervoorziening.

Of registreer je om te kunnen reageren.