Home

Nieuws 1141 x bekeken

Subsidie voor zonnepanelen in Westfriesland

Haarlem - Veertien Westfriese agrariërs krijgen subsidie voor de aanschafkosten van zonnepanelen.

Dat heeft Gedeputeerde Staten van Noord-Holland besloten. De toekenning betekent een gemiddelde bijdrage van 22,5 procent in de aanschafkosten van zonnepanelen. Hierdoor wordt het voor agrarische bedrijven rendabel een groot oppervlak aan zonnepanelen op de bedrijfsgebouwen te installeren.

De subsidie wordt verstrekt door het Europese Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP) en is een bundeling van provinciale en Europese subsidiegelden. Het programma is bedoeld voor projecten die de economische positie van het platteland in Noord-Holland versterken en de duurzaamheid bevorderen.

De subsidieaanvraag is gedaan door de Projectgroep PV in Westfriesland in samenwerking met het Servicepunt Duurzame Energie. De projectgroep bestaat uit deskundigen en agrariërs en denkt na over manieren waarop de grootschalige installatie van zonnepanelen voor agrarische ondernemers financieel en kwalitatief aantrekkelijk wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.