Home

Nieuws 518 x bekeken

Storing Q-koortsregistratie op DR-site voorbij

Den Haag - Het I&R-systeem van Dienst Regelingen (DR) loopt weer goed. Registratie van Q-koortsvaccinaties komt dus niet in gevaar. Dat meldt een woordvoerder van Dienst Regelingen.

Veehouders dienen binnen zeven dagen na de laatste Q-koortvaccinatie deze te registeren in het I&R-systeem van Dienst Regelingen. Vlak voor de officiële deadline van verplichte vaccinatie en registratie – 1 augustus – bleek de site overbelast.  Veel boeren werden volgens eigen zeggen daarom ten onrechte aangemerkt als zijnde te laat met registeren, terwijl ze wel degelijk op tijd waren met de vaccinaties.

“De storingen op de site zijn inmiddels opgelost. Melkgeiten- en melkschapenhouders die uitstel hebben gekregen tot 15 augustus om de vaccinatie te registreren zouden dus geen problemen moeten ondervinden”, aldus de woordvoerder van Dienst Regelingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.