Home

Nieuws

Sterke groei in markt voeradditieven

Albany - De markt voor voeradditieven groeit van 10,97 miljard euro in 2011 naar 15,04 miljard euro in 2018. Dit staat in een rapport van het Amerikaanse onderzoeksbureau ‘Transparency Market Research’.

Volgens het rapport groeit de markt voor voeradditieven met 3,8 procent per jaar. De omzet is het grootst in Azië. Naar verwachting zal dit continent tot 2018 de leiderspositie behouden op het gebied van omzet in voeradditieven. Het aandeel op de wereldmarkt van additieven zal voor Azië uitkomen op 32,4 procent in 2018. Europa is de één na grootste afzetmarkt voor de additieven. De groei in de vraag naar additieven wordt gevoed door de toenemende vraag naar vlees op de wereldmarkt, vooral in India, China en Brazilië. De voeradditieven worden volgens het rapport voornamelijk gebruikt om de kwaliteit van het diervoeder en de vleeskwaliteit te verhogen. Ook wordt de markt van voeradditieven aangewakkerd doordat steeds meer landen het gebruik van antibiotica voor vee inperken. Natuurlijke voeradditieven kunnen soms als alternatief voor antibiotica worden ingezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.