Home

Nieuws

Slachterij Ewijk terug bij af

Ewijk - Slachterij Willems in Ewijk is door een uitspraak van de Raad van State terug bij af. De vergunning die de gemeente Beuningen had gegeven voor aanpassingen van de slachterij, is door de Raad van State vernietigd.

Tegen de vergunning was bezwaar gemaakt door een omwonende, die zich vooral zorgen maakt over de geluidsoverlast van het bedrijf. De gemeente had in maart vorig jaar een vergunning verleend om meer runderen en varkens te slachten en tegelijk de slachtcapaciteit voor schapen en geiten te beperken. Tegelijk werden ook beperkingen opgelegd aan de werktijden van de slachterij en komt er bij het bedrijf een geluidsscherm.

Volgens de Raad van State heeft de gemeente echter niet goed genoeg bekeken of het geluidsniveau wel binnen de perken blijft. De vergunning is volgens de rechter niet zorgvuldig voorbereid en ondeugdelijk gemotiveerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.