Home

Nieuws 618 x bekeken laatste update:23 aug 2012

SGP: mestverwerking niet overhaasten

Den Haag - De SGP wil niet dat de verplichte mestverwerking overhaast wordt ingevoerd. Dat staat in het aangepaste verkiezingsprogramma van de partij.

Het ministerie van ELI liet eerder deze week nog weten dat het vasthoudt aan de geplande invoering per 1 januari 2013. Volgens de SGP is het verplichten van mestverwerking noodzakelijk, maar kan het systeem van dierrechten achter de hand gehouden worden. Daarnaast wil de SGP concrete voorstellen doen voor versoepeling van de mededingingsregels. Als voorbeeld noemt de partij meer ruimte voor uitwisseling van markt- en prijsinformatie voor boeren, ook voor het doorberekenen van prijsverhogingen door investeringen in dierenwelzijn en milieu.

Verder wil de partij dat veehouders zelf antibiotica mogen blijven toedienen, dat de vergroeningsmaatregelen vanuit de Europese Commissie voor de boeren behapbaar blijven en dat het accijnsvoordeel op rode diesel blijft.

Christel Labee

Of registreer je om te kunnen reageren.