Home

Nieuws 641 x bekeken

Rabobank groeit verder in food- en agrisector

Utrecht - De totale kredietportefeuille van de Rabobank groeide in het eerste halfjaar met 3 procent tot bijna 462 miljard euro. De resultaten vielen tegen.

De 1,3 miljard euro nettowinst betekende 29 procent verlies ten opzichte van 2011. Dat bleek tijdens de persconferentie vandaag op het hoofdkantoor in Utrecht.

Bijna 93 miljard is geïnvesteerd in de totale food- en agrisector, 63 miljard euro zit in de primaire agarische sector. In beide gevallen is sprake van een stijging van 5 procent ten opzichte van 2011.

In Nederland was op papier sprake van een stijging van 1 procent, van 29,1 miljard euro naar 29,5 miljard euro. Feitelijk was er geen autonome groei bij de Rabobank omdat deze stijging volledig voor rekening komt van de Friesland Bank die is opgegaan in de Rabobank.

Volgens bestuursvoorzitter Piet Moerland zal food- en agri een steeds belangrijker sector worden voor de bank. In een nieuw strategisch beleidskader dat dit jaar nog in werking moet treden, ligt de belangrijkste focus van de bank,naast het blijvende marktleiderschap in Nederland, op het zijn en blijven van een internationale food- en agribank. Om zich daarop te concentreren zal de Rabobank scherper gaan kiezen wat wel en niet te doen. Een van de terreinen waarop de bank zich op termijn zal terugtrekken is volgens Moerland vermogensbeheer.

Of registreer je om te kunnen reageren.