Home

Nieuws 297 x bekeken

RWE schrapt nog eens 2400 banen

Essen - Het Duitse energieconcern RWE schrapt de komende twee jaar nog eens ongeveer 2.400 banen. Dat meldde het moederbedrijf van het Nederlandse Essent dinsdag.

 

De sanering maakt deel uit van een programma dat de winstgevendheid van het bedrijf eind 2014 met 1 miljard euro moet verbeteren. In dat kader onderzoekt RWE momenteel de mogelijkheden om werkzaamheden te verhuizen of uit te besteden.

Het verlies aan werkgelegenheid komt bovenop het eerder aangekondigde verlies van 8000 arbeidsplaatsen. Volgens de Nederlandse bestuursvoorzitter Peter Terium zijn de ingrepen noodzakelijk om de concurrentiepositie van RWE te beschermen.

Het bedrijf gaf niet aan waar de ontslagen zullen vallen. Een woordvoerster van Essent wilde geen commentaar geven. Ze zei dat Essent aan het begin van de middag met een eigen verklaring komt.

RWE heeft ongeveer 72.000 werknemers in dienst. In Nederland en België zijn in totaal ongeveer 3800 mensen in dienst.

RWE maakte verder bekend dat de operationele winst in de eerste helft van dit jaar met 9 procent is opgevoerd tot 3,6 miljard euro. De omzet van RWE lag met 27,1 miljard euro iets lager dan een jaar eerder. De nettowinst bleef gelijk op 1,6 miljard euro. Terium zei in een toelichting dat energiebedrijven zware tijden beleven door toenemende overheidsbemoeienis, slinkende marges bij energiecentrales en felle concurrentie.

Of registreer je om te kunnen reageren.