Home

Nieuws 1676 x bekeken 17 reacties

Proefvelden vernield

Lelystad - In Valthermond en Lelystad zijn proefvelden met aardappels vernield. Dat meldt het Wagenings Universiteitsblad Resource.

De proefvelden werden door het onderzoeksinstituut Plant Research International van Wageningen UR ingezet om te kijken hoe de ziekteverwekker Phytophthora zich op verschillende gewassen gedraagt. Op de proefvelden bevonden zich zowel genetisch gemodificeerde als traditioneel veredelde planten.

De vernieling - deels mechanisch en deels chemisch - is vorige week ontdekt en moet de afgelopen maand hebben plaatsgehad. De schade wordt geschat op enkele tienduizenden euro's.

Laatste reacties

 • B bob

  Correct gehandeld door mensen met een hart voor Moeder Natuur!

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • jacobuit

  Dus als je hart voor Moeder natuur hebt geeft het je het recht om ander mans werk te vernielen B bob? Ook al is er weerstand tegen de genetische manipulatie. Je moet gewoon met je poten van andermans eigendom af blijven. Er zijn andere manieren om zo'n teelt te stoppen.

 • bankivahoen

  Vaak staan de proefvelden op een andere plek als aangemeld zodat men telkens de verkeerde vernield ! Op zich wel grappig !

 • ferguson1150

  helemaal mee eens jacobuit!!!!
  takke af van iemands (levens)werk.

 • B bob

  Vaak is er geen gewas vernield maar kan de WUR op deze manier weer een flink bedrag bij de verzekering claimen. Die GM gewassen gaan sneller dood door schimmel en dan lijkt het of er met gif gespoten is.

  Reactie gewijzigd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • haken001

  Waar komt deze frustratie toch vandaan B bob, als er zoveel mensen zijn die dit geen goed idee vinden zou ik zeggen verenigd u en probeer via legale wegen je doel te bereiken. veel goodwill zal dan ook je deel zijn. Nu betwijfel ik dat

 • Beheerder
  Redactie

  De reacties van B bob hierboven zijn gewijzigd of verwijderd omdat deze niet strookten met onze huisregels. Schelden en godslastering dragen immers niet bij aan een inhoudelijke discussie.

 • AD AKKERMANS

  Erg zonde van dit proefveld.Door gen.manupilatie sneller een plant die niet gespoten hoeft te worden. De biologische landbouw heeft er baat bij om te zorgen dat gangbaar niet duurzamer word .Anders hebben ze geen recht meer van bestaan.

 • B bob

  Heeft de beheerder de censuurknop gevonden?

 • B bob

  Haken 001 Te veel mensen denken dat GM gewoon een snelle manier is om verbeteringen in het gewas te telen en daarom is de weerstand vanuit de Bevolking erg laag. Dat er echter dierlijk en microbisch genetisch materiaal aan plantaardig materiaal geplakt wordt weet men niet . De term Frankenstein gewassen is niet uit de lucht gegrepen . Er is een aardappel die werkt als een antibiotica fabriekje. De aardappelen die de WUR teelt zouden wel eens een vernelling kunnen veroorzaken in de resistentiewerking van alle laatste redmiddelen in de Geneeskunde

 • agratax2

  Volgens de onderzoekrs en knutselaars is er bij gentechnologie geen enkel risico voor de volksgezondheid. Hier denken vele klokkenluides anders over. zie boek 'De wereld volgens Monsanto' en het wordt je koud om het hart.

 • B bob

  Veel menschen steken liever de kop in het zand agratax1 dan gaat het kwaad immers aan hun voorbij.

 • AD AKKERMANS

  Ook ik vind Monsanto een criminele multinational die erg ver buiten zn boekje gaat en eigenlijk ontmanteld moet worden maar gentechnologie is volgens mij het enige wat voedselvoorziening op lange termijn veilig kan stellen

 • HvdR

  agratax1, dat boek 'De wereld volgens Monsanto' lijkt me een opstapeling van emoties, maar wetenschappelijk gezien van nul en generlei waarde.
  Zie ook http://www.boerderij.nl/Home/Blogs/2008/12/Gentse-hoogleraar-ggos-veilig-gezond-en-milieuvriendelijk-AGD122526W/
  En http://www.boerderij.nl/Home/Blogs/2008/11/Verburg-taboe-gemodificeerde-gewassen-doorbreken-AGD130175W/

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.