Home

Nieuws 412 x bekeken 1 reactie

Politiek: sector is aan zet bij verduurzamen

Den Haag – SP, Groenlinks, PvdA, D66, CDA en VVD vinden allemaal dat de sector het voortouw moet nemen bij het verduurzamen van de voedselketen. Dat blijkt tijdens een verkiezingsdebat van de Federatie van Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI) in Den Haag.

Terwijl de VVD vindt dat de sector het vooral zelf moet doen, vindt D66 dat de producent en de consument samen de sleutel in handen hebben voor verduurzaming. SP-Kamerlid Sharon Gesthuizen vindt dat bij verduurzaming niet moet worden gewacht op de consument. “Laat de sector het initiatief nemen. Zij weten beter dan wij hoe het duurzamer kan.” PvdA-Kamerlid Lea Bouwmeester wijst erop dat voedselproductie niet alleen duurzamer moet, maar dat het ook betaalbaar moet blijven. CDA-kamerlid Hanke Bruin Slot vindt dat verduurzaming een samenwerking moet zijn tussen sector, overheid en consument. “We moeten samen optrekken om de consument te verleiden tot het kopen van duurzamere producten.”

Eén reactie

  • Mozes

    De boeren kunnen nooit meer duurzaam produceren dan consumenten kopen. De werkelijkheid wordt zichtbaar gemaakt door de opmerking van Lea Bouwmeester van de PvdA. Ze wijst er op dat voedselproductie niet alleen duurzamer moet maar ook betaalbaar moet blijven. Met andere woorden: de boer moet duurzamer produceren maar de linkse consument blijft in de winkel kiezen voor de laagste prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.