Home

Nieuws 228 x bekeken 1 reactie

Pepsico krijgt prijs voor waterbeleid

Purchase – PepsiCo heeft de 2012 Stockholm Industry Water Award ontvangen tijdens de Wereld Water Week. Het bedrijf uit de staat New York, bekend van chips en cola, slaagde erin sinds 2006 de waterefficiëntie met 20 procent te verbeteren. Het bedrijf bespaarde in 2011 in vergelijk met 2006 bijna 16 miljard liter water.

Volgens de jury slaagde het bedrijf er ook in toeleverende aardappelboeren in het Verenigd Koninkrijk en India minder water te laten gebruiken door precisielandbouw te verspreiden. De prijs bestaat sinds 2000 en wordt door het Stockholm International Water Institute uitgeschreven.

Eén reactie

  • politiek

    Ook Pepsi is dus bezig met duurzaamheid. Wereldwijd versprijd dit zich in de ontwikkelde gebieden. De echte wereldmerken willen ook bijdragen in dit proces. De minder ontwikkelde gebieden en merken zullen in tweede instantie ook wel moeten volgen in duurzaamheid om geen markt te verliezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.