Home

Nieuws 770 x bekeken laatste update:31 aug 2012

Palmoliereus koopt Belgische biodieselfabriek

Feluy - Wilmar International heeft de failliete biodieselfabrikant Neochim in het Waalse Feluy gekocht. Het Singaporese bedrijf geldt als grootste palmolieproducent ter wereld en een belangrijk grondstoffenhandelshuis. Neochim gaat verder als Biochim.

Neochim startte in 2006 met de verwerking van vooral koolzaad in biodiesel en produceerde de laatste jaren gemiddeld 200.000 ton per jaar. Wilmar kan goedkoop grondstof leveren aan het Belgische bedrijf en nam eerder een belang van 50 procent in de biomassacentrale Electrawinds Greenpower in Oostende. De Europese biodieselindustrie bevindt zich in een malaise. Slechts 40 procent van de productiecapaciteit wordt benut. In Nederland is nog maar één grotere dieselspeler over.

Of registreer je om te kunnen reageren.