Home

Nieuws

Ondernemers industrie minder pessimistisch

Den Haag - De stemming onder de ondernemers in de industrie is in augustus iets verbeterd. Dat blijkt uit een peiling van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

De ondernemers waren in augustus wat minder pessimistisch over de verwachte productie dan in juli. Ook het oordeel over de voorraden verbeterde iets. Het oordeel over de orderpositie veranderde niet.

Het aantal ondernemers dat de waarde van hun orderontvangsten in de afgelopen drie maanden zag toenemen was, net als vorige maanden, kleiner dan het aantal dat de waarde zag afnemen. De index orderpositie (orders uitgedrukt in maanden werk) liep terug van 99,2 in juli naar 98,6 in augustus.

De ondernemers waren iets minder pessimistisch over de toekomstige ontwikkeling van de werkgelegenheid in hun branche dan in de voorgaande maand. Het aantal ondernemers dat verwacht dat de personeelssterkte in de komende drie maanden zal afnemen was nog wel beduidend groter dan het aantal dat een toename voorziet.

Het producentenvertrouwen is samengesteld uit drie deelindicatoren: de verwachte productie in de komende drie maanden, het oordeel over de voorraden gereed product en het oordeel over de orderpositie.

Of registreer je om te kunnen reageren.