Home

Nieuws 2 reacties

’Normalisering bescherming grond tegen machines onmogelijk’

Berlijn - Het Duitse normalisatie-instituut DIN ziet af van het opstellen van algemeen geldende aanbevelingen voor de verantwoordelijke omgang met landbouwgrond.

Het instituut was van plan om met het oog op de bescherming van de grond tegen verdichting door de inzet van machines een norm vast te leggen.

Volgens het Bauernverband (DBV) ziet DIN van de zaak af na daarover de visie van deskundigen uit de praktijk te hebben gehoord. Naar hun mening – ook van het DBV – is het onmogelijk algemene aanbevelingen te doen die in de praktijk hanteerbaar zijn. Daarvoor ontbreekt het aan grondkaarten die scherp genoeg zijn. Met name over de vochtigheid van de grond zouden de aanbevelingen volledig op veronderstellingen zijn gebaseerd.

Laatste reacties

  • agratax2

    gelukkig we mogen de grond blijven vastrijden en aandrukken zoals we zelf willen. Onze eigen normen hanteren toch nog iets waar de bureaucraat geen grip op heeft. Er wordt over normering gesproken dus de bureuacraat zal zijn inbreng eisen en dan is deze vrijheid toch verleden tijd.

  • minasblunders1

    Juich niet te vroeg, Agratax. Dit gaat over Duitsland. In Nederland zijn onhanteerbare normen geen enkel probleem om ze toch in te voeren, net als veronderstellingen geen enkel probleem zijn om menig stuk wanbeleid aan op te hangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.