Home

Nieuws 8 reacties

Niet meer met de trekker naar school

Barneveld - Leerlingen van vmbo-school De Meerwaarde in Barneveld mogen niet meer met de trekker naar school komen. De politie gaat een parkeerverbod op en rond het schoolterrein instellen voor deze grote landbouwvoertuigen. Dat heeft het college van bestuur van de school aan de leerlingen laten weten.

Volgens schoolbestuurder Kees Heek ontstaan er ,,levensgevaarlijke situaties door het roekeloze rijgedrag van leerlingen die een trekker besturen.'' Heek vroeg de ouders vorig schooljaar al om hun kinderen te verbieden op de trekker naar school te gaan, maar ontmoette daarvoor weinig begrip. Er zijn volgens de school juist steeds meer jongens die de trekker gebruiken.

Omdat het wettelijk niet mogelijk is leerlingen te verbieden om op een trekker te rijden, is nu gekozen voor een parkeerverbod. De politie gaat controleren.

Laatste reacties

 • Flyinghollander

  groot gelijk ,maar zonder kenteken hoe willen ze een boete uitdelen?

 • kuusenboer

  Deze foto komt van de Groene Campus in Helmond,

 • tessa2010

  En dan ook meteen maar een verbod voor 16-jarigen om in een 45km autootje rond te rijden! Ze nemen deel aan het verkeer terwijl ze amper de verkeersregels kennen!!!

 • bartje schuur

  als de kinderen er mee naar school gaan, is dit niet ten behoeve van de landbouw en moet de trekker dus een kenteken hebben.
  hebben ze dit niet, dan zijn de bestuurders al strafbaar.
  hoezo kunnen ze dit de kinderen dan niet verbieden?

 • John Deere Power

  @ Bartje:
  Dan hang je er een cultivator of ander werktuig achter en zeg je tegen meneer Bromsnor dat je na schooltijd met de trekker op het land aan het werk moet. Geen mens die je dat kan verbieden toch? Tenzij ze daar ook op willen controleren. Dit is maar een voorbeeld..

  Toen ik nog op school zat gingen er ook standaard een aantal leerlingen met de trekker naar school. Je kunt droog zitten, radio aan, en het gaat sneller dan met de fiets. Dus ik geef ze groot gelijk. Maar aan de andere kant was het een beetje groot lopen doen. De school gaf ook een 'verbod' maar er werd niet zwaar tegen opgetreden. Ook niet de politie, die zat meer achter de opgevoerde scooters en brommers aan..

 • MattiMaan

  Wat een onzin laat die kids lekker op de trekker.

 • MattiMaan

  Wat een onzin laat die kids lekker op de trekker.

 • rients keulen

  met een brommobiel is beter deze hebben een rijbewijs gehalt en weten hoe de verkeersregels zijn !!! nu nog toe passen maar daar is oom agent voor
  en deze brommobiel zijn veel lichter dan een trekker en betere remweg
  minder kans op enstig letsel

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.