Home

Nieuws 1 reactielaatste update:21 aug 2012

Natuur en Milieu lanceert groene kieswijzer

Utrecht - Natuur en Milieu heeft zondag de groene kieswijzer gelanceerd. In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 12 september kunnen mensen met de kieswijzer kijken hoe politieke partijen staan tegenover natuur- en milieu-onderwerpen.

Op de website groenekieswijzer.nl staat wat de politieke partijen vinden van vijftien milieuonderwerpen. Die lopen uiteen van stellingen over natuurbescherming, een hoger btw-tarief op vlees tot de bouw van kolencentrales.

Olof van der Gaag van Natuur en Milieu: "De Groene Kieswijzer gaat over concrete onderwerpen als energiebesparing,  de belasting van vlees en de maximumsnelheid op snelwegen. Veel mensen hebben hier een uitgesproken mening over. Zij kunnen nu, ook via hun smartphone, gemakkelijk testen welke politieke partij het beste bij hen past."

Alle partijen die op dit moment in de Tweede Kamer zitten, behalve de PVV, werkten mee aan een analyse van hun plannen op onderwerpen als de toekomstige energiehuishouding van ons land, natuurbescherming en de mogelijkheden voor een groene economie, zegt de organisatie.

Eén reactie

  • PdeGouw

    Heren en dames redactie,

    De link is kapot...

Of registreer je om te kunnen reageren.