Home

Nieuws

Minder winst voor vleesgigant Tyson Foods

Springdale - Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Tyson Foods heeft over het derde kwartaal minder winst geboekt. De winst kwam uit op 61 miljoen euro (76 miljoen dollar). Vorig jaar was dit 157 miljoen euro(196 miljoen dollar).

De totale omzet van het bedrijf was in het derde kwartaal wel iets hoger en kwam, uit op 6,6 milard euro (8,3 miljard dollar). In het derde kwartaal van 2011 was dit 6,5 miljard euro. De hogere omzet kwam vooral uit het pluimveesegment, daar werd 3,6 procent meer omzet gedraaid. In het varkenssegment daalde de verkopen met 4,5 procent. Dat de winst een stuk lager uitkomt is vooral door de extra kosten als gevolg van de hoge graanprijzen en de verminderde vraag naar vlees op de wereldmarkt.

De jaaromzet van het huidige fiscale jaar (eindigt in september) is daarom met 0,8 miljard euro  naar beneden bijgesteld naar 26,5 miljard euro. Voor 2013 verwachten analisten een omzet van 28 miljard euro. De hogere verwachting in vergelijking met dit jaar heeft deels te maken met de groei die nog mogelijk is in het pluimveesegment. Het Amerikaanse bedrijf wil de komende twee jaar flink investeren in landen buiten Amerika. In China wordt de productie opgeschaald van twee miljoen kippen naar drie miljoen kippen per week in 2014. In Brazilië gaat productie van 1,3 miljoen kippen naar 2 miljoen. In India zal Tyson Foods groeien van 280.000 naar 450.000 kippen per week. De productie in Mexico zal rond de 2,7 miljoen kippen per week blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.