Home

Nieuws 3 reacties

Mestprijs gemiddeld in 2012

Lelystad - De gemiddelde prijs van runder-, varkens- en pluimveemest is vrij constant en gemiddeld in vergelijking met de afgelopen vijf jaar.

Er was minder druk op de markt omdat de export goed liep en er veel vraag was naar dierlijke mest door akkerbouwers. Dat blijkt uit navraag bij DCA.

De gemiddelde prijs van vleesvarkensmest (mestcode 50) voor het seizoen 2012 is 18 to 20 euro per ton in de regio Zuid en 14 tot 16 euro per ton in de regio Noord. Deze mestprijs is op basis van vier kilo fosfaat en 7 kilo stikstof per ton.

De gemiddelde prijs van rundveemest (mestcode 14) met een inhoud van 1,8 tot 2 kilo fosfaat en 4 tot 4,5 kilo stikstof in de regio Zuid draagt 12 tot 13 euro per ton en in Noord 10 tot 12 euro per ton.

Pluimveemest (mestcode 32) met een droge stofgehalte van 50-70 procent droge stof kostte gemiddeld dit seizoen in alle regio’s 10 tot 14 euro per ton. Alle prijzen zijn inclusief bemonstering, analyse, wegen en langeafstandsdistributie.

Laatste reacties

  • bertes

    ach wat klagen we toch, valt mee

  • vleesvarkenshouder

    Tja en de werkelijkheid ligt nog wel een aantal euro lager... dus het valt helemaal mee!

  • drientje

    Bij navraag DCA. Schoothondje van de mestditritibiteurs.

Of registreer je om te kunnen reageren.