Home

Nieuws 314 x bekeken 1 reactie

Meer winst voor RWE

Essen - Het Duitse energieconcern RWE heeft de operationele winst in de eerste helft van dit jaar met 9 procent weten op te voeren tot 3,6 miljard euro. Dat maakte RWE, het moederbedrijf van Essent, dinsdag bekend.

De omzet van RWE lag met 27,1 miljard euro iets lager dan een jaar eerder. De nettowinst bleef gelijk op 1,6 miljard euro. Topman Peter Terium zei in een toelichting dat energiebedrijven zware tijden beleven door toenemende overheidsbemoeienis, slinkende marges bij energiecentrales en felle concurrentie.

Eén reactie

  • B bob

    Het loont om de grootste vervuiler te zijn in Europa! Nadat alle zakkenvuller klaar zijn met graaien is er nog maar 1.6 miljard over . Dat is bijna de moeite niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.