Home

Nieuws 1107 x bekeken 1 reactie

Maat hekelt populisme van Roemer

Den Haag - Voorzitter Albert Jan Maat van LTO Nederland vindt dat Nederlandse politici meer enthousiasme aan de dag moeten leggen voor Europa.

Hij hekelt de uitspraak van SP-voorman Emile Roemer die vindt dat Nederland zich niet moet neerleggen bij een Europese boete, als de norm van 3 procent voor het begrotingstekort wordt overschreden. "Puur populisme", oordeelt Maat daarover.

Maat zegt dat premier Mark Rutte zich te defensief opstelt als het om Europa gaat.  "Zeg niet: dat moest van Europa. Nee: je was er deelnemer aan. En suggereer ook niet dat de crisis zich alleen in Zuid-Europa afspeelt. Het is overal, maar met elkaar kunnen we dit weer oplossen. Ik zou willen dat de politiek die houding weer aanneemt. De wereld verandert niet meer met een motie in Den Haag. De wereld verandert wel op het moment dat er wetgeving in Europa wordt aangepast. Steek daar nou je energie in."

Eén reactie

  • joannes

    Maat moet zich realiseren dat zijn grootste probleem niet de Nederlandse SP is maar de loyaliteit van alle afspraken die de collega EU landen hebben met de afgesproken regels. En.... wanneer ze bij het ondertekenen destijds niet hebben opgelet, of zich niet bewust waren van de consequenties, hebben ze deze onvoldoende bestudeerd of gewoon verkeerd ingeschat. Dan is het zoals mijn vader altijd zei: ¨beter half gekeerd als heel gedwaald.¨ Ik denk dat kritisch kijken en delen waar je mee bezig ben, juist nu erg belangrijk is voor iedereen, en al ben ik geen fan van Emile Roemer, kan ik me voorstellen dat hij er wel vertrouwen mee opbouwt. Niemand is gebaat met ¨als een koppel schapen ¨ naar de slachtplaats geleid te worden en vooral loyaal te blijven. Dat doen ze in Griekenland ook niet, en die hebben we nu in de kost, als ik het goed begrepen heb.

Of registreer je om te kunnen reageren.