Home

Nieuws 691 x bekeken 8 reacties

Lodders wil dossier productschappen overnemen

Den Haag – VVD-kamerlid Helma Lodders wil het dossier over afschaffen van de productschappen overnemen van vertrekkend Kamerlid Charlie Aptroot. Lodders is de beoogde landbouwwoordvoerder van de partij, nu ook Janneke Snijder uit de Kamer vertrekt.

Aptroot kwam deze zomer met een wetsvoorstel om de productschappen op te heffen en om de belangrijkste taken van medebewind en taken van publiek belang elders onder te brengen. Lodders is mede-indiener van het wetsvoorstel, dat bij de Raad van State ligt ter beoordeling.

Laatste reacties

 • l coumans

  dan maar vlug liever gisteren nog dan vandaag .

 • drientje

  Wat is dit voor een luchtballon. Iets afschaffen zonder dat er vervanging voor is.
  Weer een politica die probeert zich in de kijken te spelen.
  Productschappen zullen ongetwijfeld efficiënter kunnen, maar ze vervullen een belangrijke taak die niet zomaar opgeheft kan worden.

 • politiek

  Drientje , gewoon opheffen die produtschappen. Ze kosten bergen geld, zijn niet efficient en hebben totaal geen binding meer met de gewone boer. Drientje als je kunt opnoemen het tegendeel dan ben ik uiterst benieuwd hierin.

 • Aad Baars

  Wetelijk gezien hebben de productschappen al geruime tijd geen bestaansrecht meer .

 • politiek

  @ Aad Baars. Als u bedoeld wetelijk kan ik u geheel volgen. Als u bedoeld wettelijk (nog) niet , maar dat gaat dan gebeuren hoop ik. Op mijn laatste vraag bij Productschap i.v.m. voedselveiligheid/volksgezondheid kreeg ik n.l. als antwoord dat de economische en financieele belangen van de Staat belangrijker waren. Men vond van zichzelf dat men gegronde redenen had om beantwoording vragen te weigeren over hormonen in voeders/vlees/melk. Bezwaar is aangetekend ,spoedig hoop ik op meer duidelijkheid. Zo open en transparant is men dus niet als het over voedselveiligeid gaat. Ook niet bij het productschap.

 • B bob

  In dit geval was het geen spelvout Politiek.

 • Aad Baars

  Inderdaad B bob Wettelijk is het nog niet zo makkelijk om van de productschappen af te komen. Ik geloof meer in de kracht van de telersverenigingen. Daar zijn ze gewoon bezig met het verhogen van hun bedrijfsresulaat inplaats van met het verspillen van overheids en ondernemers geld met onzinnige reclamecampgne's en WUR onderzoeken.

 • politiek

  U bedoelt dus spelfout. B bob

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.