Home

Nieuws 8 reacties

Leiding champignonbedrijf vast om uitbuiting

Venlo - Drie leidinggevenden van het grote champignonbedrijf Prime Champ in Limburg zijn dinsdag aangehouden omdat het vermoeden bestaat dat Poolse werkneemsters worden uitgebuit.

De verdenking bestaat dat de pluksters worden onderbetaald, lange werkdagen maken en vrijwel geen vrije dagen krijgen. Verder moeten ze een deel van hun loon verplicht afstaan voor huisvesting, eten en verzekeringen.

Bij het bedrijf werken honderden pluksters.

De verdachten zijn twee Poolse vrouwen die leidinggevende functies hebben en de Nederlandse hoofd financiën van het bedrijf, maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend.

Laatste reacties

 • Sylke

  Aanpakken die uitbuiters!!
  zie Jes 58 :6 (het Boek)

 • Aad Baars

  Inderdaad Sylke, de Nederlandse land en tuinbouw heeft de Poolse werknemers erg hard nodig . Onze honderduizenden werkwijgeraars mogen rustig op de bank blijven zitten maar verwachten wel dat ze gevoed worden. Het uitbuiten van oost Europese mensen moeten we daarom in eigen hand houden !

 • schoenmakers1

  de overheid hier ook oppakken, ik moet ook een deel van mijn verdienste verplicht afstaan voor diverse verzekeringen

 • Sylke

  mensen die anderen uitbuiten omwille van een paar centen extra direkt opsluiten
  En het is nog valse concurrentie ook naar de andere goede champignonkwekers!
  Nogmaals: Jesaja 58 vs 6

 • Aad Baars

  Het gaat vaak om extreem veel geld Sylke en dan is het schenden van mensenrechten makkelijk goed te praten. Karma slaapt echter nooit!

 • vdc 123

  Het is reeds jaren dat er een oorlog woedt tussen de grote telers onderling met Polen constructies. De kampioenen betalen 20€ct per kg wat neerkomt op 3.20€ per uur netto. Er zitten er reeds enkele in bewaring maar er verschijnen GEEN boetes, jammer dit gaat ten koste van de familiale bedrijven. Er zijn nu nog amper 230 telers in Nederland. We komen van 800 30 jaar geleden. Dit is diep triest dat je op zo'n manier afgeschoten wordt Met prijzen van 1.20€ per kg Bij sommige telers moeten ze no gratis poetsen en blauwe bakjes inzetten na hun dagtaak.

 • frans64

  @ad baars je oordeeld wel over werkwijgeraars maar ga zelf lekker in die champignons werken men moet daar geld meenemen om te mogen werken in plaats dat men een fatsoenlijk loon verdiend

 • Aad Baars

  Zit je zelf liever op de bank te klagen Frans 64 ?

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.