Home

Nieuws 2048 x bekeken 14 reactieslaatste update:23 aug 2012

'Joodse organisaties bekritiseren PVV om ritueel slachten'

Den Haag - Joodse organisaties en particulieren in de Verenigde Staten die veel geld doneren aan de PVV hekelen het standpunt van die partij over onverdoofd ritueel slachten.

Een lid van de denktank Jerusalem Center for Public Affairs noemt PVV-Kamerlid Dion Graus een 'haatprediker' en beschuldigt hem van anitsemitisme. Dat schrijft de Telegraaf naar aanleiding van opmerkingen van de onlangs teruggetreden PVV'er Wim Kortenoeven, die met verschillende joodse donateurs sprak. De partij van Geert Wilders wil de onverdoofde rituele slacht verbieden en veel joden begrijpen daar niets van, stelt hij. Volgens Wilders zijn de verhalen van Kortenoeven 'onzin'. Graus was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Laatste reacties

 • joannes

  Het is WIlders allemaal uit de hand gegroeid! De ¨geheime¨ fondsen kunnen niet voorkomen dat de extremisten de PVV als hun partij zien en gijzelen voor hun doelen!

 • Mozes

  Ik heb geen behoefte aan een partij die door buitenlanders gefinancieerd wordt. Dan hebben die buitenlanders ook invloed op het beleid in Nederland.
  Wilders en zijn aanhangers vinden het toch zo belangrijk dat we in Nederland baas in eigen land zijn? Zelfs Europese samenwerking wordt door Wilders afgewezen en aangeduid als 'Europees dictaat'. Nu blijkt dat zijn eigen partij achter de schermen gestuurd wordt door Joodse organisaties in Amerika.

 • Mozes

  Laat mij maar bij het CDA blijven. Dan zijn we tenminste met Nederlanders onder elkaar en bepalen ons eigen beleid.

 • Mozes

  Dat Wilders zo fel antie Europa is, is dat in het belang van Nederland of het belang van bepaalde groepen in Amerika die de PVV financieren?

 • B bob

  Slap politiek gezwam mozes !

 • Ceas

  De banken en nu een deel van de Ned. politiek is in joodse handen, dat vraagt op termijn weer voor heel veel ellende.

 • Makkink

  Het is logisch dat als je maar lelijk genoeg doet tegen de moslims dat je support krijgt van 'joodse organisaties'.Maar waarom stemmen zoveel nederlandse mensen op een partij die ik nog niet heb kunnen betrappen op één normale, nette, weldenkende, fatsoenlijke volksvertegenwoordiger.
  Zelf ben ik overigens ook tegen het rituele slachten, alleen voor Dion Graus zou ik een uitzondering willen maken, die mag wat mij betreft ritueel geslacht worden :-) .

 • Mozes

  Makkink, laats stond bij ons in de plaatselijke krant een artikel over een onderzoek wat iemand gedaan heeft naar de beweegredenen van PVV aanhangers. Het bleek dat de PVV aanhangers behoefte hebben dat hun gevoel wordt uitgesproken. Beleid interesseert hun niet. Zolang Wilders maar regelmatig een verbale scheet laat die zij via de media kunnen opsnuiven ervaren ze verlichting voor de spanning in de onderbuik en zijn ze tevreden over hem. Mensen die op andere partijen stemmen blijken dat juist te doen vanwege het beleid waar die partij voor staat. Omdat de andere partijen op beleid gericht zijn is het voor hun heel moeilijk om de stem van de scheet-snuivers terug te winnen.

 • awknop

  @ Mozes. Ik wist niet dat het CDA alle buitenlanders er uit wil knikkeren.

 • Mozes

  Waar heb ik dat geschreven awknop?

 • awknop

  @Mozes. In je tweede reaktie staat: 'Laat mij maar bij het CDA blijven. Dan zijn we tenminste met Nederlanderders onder elkaar .......'. Dat lijkt me toch helder. Ik was dat standpunt van het CDA echter nog nooit tegengekomen.

 • HvdR

  awknop, daarmee bedoelt Mozes dat het CDA niet afhankelijk is van buitenlandse geldschieters die het beleid eventueel mede zouden kunnen of willen bepalen.
  Er zit dus helemaal niets discriminerends in z'n opmerking.

 • Mozes

  Awknop, wat bent u toch verkramt bezig!
  Het zal iedereen toch duidelijk zijn dat ik hier bedoel dat we bij het CDA niet gestuurd worden door buitenlandse belangen die niet de Nederlandse zijn. Dit heeft niets te maken met de aanwezigheid van Medelanders.
  Bij de PVV is het enge dat je niet weet of een standpunt een Nederlands belang is of dat het belang van een buitenlandse financier gediend wordt wat mogelijk zelfs ten koste van Nederland gaat. Waarom is Europa in één keer een hoofdthema? We weten dat Israël en de Joodse lobby in Amerika belang hebben bij een verdeelt Europa terwijl een verdeelt Europa zeer schadelijk is voor het Nederlandse belang.

 • awknop

  Ik ben tegenstander van anonieme grote geldschieters van politieke partijen in het algemeen en van buitenlandse geldschieter in het bijzonder. Ik ben het overigens wel eens met het PVV standpunt tegen ritueel slachten. Dat Joden en Molims daar minder enthousiast over zijn, kan ik begrijpen, maar vind ik zelf niet erg relevant. Normafwijkend gedrag moet bestreden worden, ook als dat op religie gebaseerd is.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.