Home

Nieuws 2 reactieslaatste update:23 aug 2012

‘Jonge boeren hebben weinig vertrouwen in politiek’

Doetinchem - De snelheid van wisselingen in de politiek en het komen en gaan van nieuwe ideeën, hebben het vertrouwen in de politiek onder jonge boeren doen slijten. Dat zegt NAJK-voorzitter Wilco de Jong.

Jonge boeren zitten niet te wachten op alweer verkiezingen, zegt Wilco de Jong, voorzitter van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontact (NAJK) en melkveehouder. Hoewel alle partijen de jonge agrariers hoog in het vaandel hebben staan, is het vertrouwen in de politiek niet groot. “We hebben behoefte aan stabiliteit in Den Haag. De politiek is de laatste jaren te veel gericht op de korte termijn. Nieuwe bewindslieden met nieuwe ideeen wisselden elkaar te snel af. Jonge ondernemers willen juist een perspectief voor de langere termijn. Willen jonge boeren weer durven te investeren, is vertrouwen nodig.”

 

Lees het hele interview met Wilco de Jong dinsdag 14 augustus in Boerderij Vandaag.

Laatste reacties

  • drientje

    Jonge boeren hebben geen vertrouwen in de politiek, oudere boeren niet in politici

  • joannes

    Vertrouwen of niet in de Politiek is geen argument om niet betrokken te zijn bij de beleids vorming. Het is uiteindelijk de Politiek en hun beleid wat de regelingen bepaald met welke je moet ¨boeren¨ . Ga er maar vanuit dat wanneer je niet betrokken bent het op zijn minst niet in jouw belang geregeld wordt. Het wordt dan geregelt in het belang van diegene die wel een idee hebben en hun stem gebruiken. Achteraf klagen geeft geen rechten en biedt soms alleen tijdelijk soulaas, maar met veel meer ¨kosten¨dan je te verdiepen in wat die Partijen nou eigenlijk met de ¨jonge¨boeren voor hebben. Nog beter is Politieke partijen tijdig te beinvloeden zodat ze voorbereid hun beleid formuleren.

Of registreer je om te kunnen reageren.