Home

Nieuws 1763 x bekeken 2 reacties

Inkoopcombinatie supermarkten versterkt

Zaandam – De Spaanse supermarktketen El Corte Inglés treedt toe tot AMS Sourcing B.V, een Europese inkoopalliantie van supermarkten waartoe ook Albert Heijn behoort.

Door de toevoeging van El Corte Inglés telt AMS in totaal 14 leden met een dekkingsgebied van 28 Europese landen en een gezamenlijke jaaromzet van 130 miljard euro. De organisatie is in 1988 opgericht om lage inkoopprijzen en gunstige condities te realiseren bij vooral internationale leveranciers van supermarkten. Naast Albert Heijn zijn ook onder meer Morrisons, Delhaize, Migros en Dansk lid. AMS stelt dat de leden bij elkaar wekelijks 100 miljoen klanten verwelkomen.

Laatste reacties

  • agratax2

    Is vorming van een inkoop machtsblok wel toegestaan? Bij verkoop en productie is dit ten strengste verboden. Meten de bureaucraten weer eens met twee maten?

  • kalkar

    Ziehier, waarom we als boer zo worden uitgeknepen. Werk voor de N.V.V lijkt me en de politiek. Dus Wyno doe hier eens iets aan, samen met de kippeboeren en de koeieboeren! De gigantische macht van deze club lijkt me duidelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.