Home

Nieuws 1028 x bekeken laatste update:23 aug 2012

Initiatiefwet Mooi Nederland komt na formatie

Den Haag - De initiatiefnemers van het alternatieve wetsvoorstel voor de nieuwe natuurwet gaan hun wetsvoorstel presenteren aan het nieuwe kabinet. Dat laat Lutz Jacobi (PvdA), een van de indieners van het wetsvoorstel weten.

Jacobi reageert hiermee op het wetsvoorstel voor de nieuwe natuurbeschermingswet dat staatssecretaris Henk Bleker van landbouw naar de Tweede Kamer stuurt. Het wetsvoorstel is in de ministerraad besproken en aangenomen.

Jacobi, D66-kamerlid Stientje van Veldhoven en Rik Grashoff (Groenlinks) presenteerden afgelopen voorjaar hun plannen voor een nieuwe natuurwet, onder de naam "Mooi Nederland'.  Het wetsvoorstel werd aangekondigd na de uitgebreide kritieken op het voorstel van Bleker voor de nieuwe natuurwet. Bleker heeft zijn concept-voorstel na de kritieken op verschillende punten aangepast.

Of registreer je om te kunnen reageren.