Home

Nieuws 2745 x bekeken 2 reacties

Heerenveens bedrijf haalt meer energie uit mest

Heerenveen - Vijf partners, waaronder VT Products uit Heerenveen, slaan de handen ineen om nog meer energie uit mest te halen. Een bestaande Amerikaanse manier van mestverwerking gaat men testen op de boerderij. Het gaat om het hergebruiken van warmte die vrijkomt bij het indikken van mest. De provincie Fryslân ondersteunt het project met € 196.050,00, meldt Nijsnet.nl

Het project heet officieel 'Rendabele energiewinning uit mestverwerking op boerderijniveau'. Het verwijst naar een kleinschalige proef. Dat heeft tot doel om de warmte te onttrekken aan mest tijdens het pasteuriseren. Die warmte dan kan opnieuw worden gebruikt voor andere doeleinden.

Aan het project doen 5 partners mee. Waaronder VT Products BV uit Heerenveen. Maar ook de Wageningen Universiteit en DLO Livestock research. Stallenbouwer Frilim BV en mesthandelaar Wassenaar werken ook mee. Het project komt te draaien op de boerderij van de Dairy Campus in Leeuwarden.

Naast de provincie Fryslân, dragen ook de Europese Unie, het ministerie van EL&I en Samenwerkingsverband Noord-Nederland bij aan het project.

RBI

Laatste reacties

  • aarthamstra1

    196.050 euro's van de burger om uit te vinden warmte te ontrekken en hergebruiken.DAS nieuw!!!!. Voor andere doeleinden?????? WAT ,,, WELKE??Dat word waarschijnelijk de volgen 196.050 euro's
    subsidie aanvraag.

  • B bob

    De WUR moet alternatieve inkomstenbronnen vinden omdat ze steeds vaker betrapt worden als ze een corrupt rapport voor de industrie produceren. De productschappen ( met ex WUR studenten aan het roer ) mogen ook niet zoveel geld van de Leden zomaar schenken aan hun Universiteit.
    Kans is dat dit onderzoek allang achter de schermen volledig verricht is met de fabrikant van de installatie en dan die producent onder de tafel ook nog een zak geld heeft klaargezet voor de 'onderzoeker '

Of registreer je om te kunnen reageren.