Home

Nieuws 439 x bekeken

Groep handelaren verlaat Cargill

Singapore – Zes werknemers van Cargill die in Singapore plantaardige oliën verhandelden, zijn opgestapt. Dat meldt het agriconcern zelf. Het bedrijf claimt dat de handelsactiviteiten niet sterk worden beïnvloed dankzij het wereldwijde netwerk van handelskantoren. “We kunnen elke vraag of positie die de klant vraagt aan”, aldus Cargill.

Cargill is al sinds 1981 actief in Singapore, dat functioneert als centrum van de handel in Azië. Op dit moment zijn circa vijfhonderd werknemers voor Cargill in Singapore actief. Onder de vertrokken personeelsleden is volgens sommige bronnen ook een hooggeplaatste regionale directeur. Cargill concurreert in Azië vooral met lokale giganten als Noble en Wilmar maar ook Japanse handelshuizen.

In de financiële sector is het vertrek van een serie handelaren die zelf een kantoor opzetten niet ongebruikelijk, maar in de agrarische handel is het zeer ongebruikelijk. Cargill realiseerde in 2011 een jaaromzet van 119 miljard dollar. Het bedrijf is in Azië onder meer eigenaar van 55.000 hectare aan palmolieplantages.

Of registreer je om te kunnen reageren.