Home

Nieuws 629 x bekeken

Groen licht voor glastuinbouw Eemsmond

Eemshaven – Bij de Eemshaven mag 170 hectare glastuinbouw verschijnen. Dat blijkt uit het bestemmingsplan Glastuinbouw van de gemeenteraad Eemsmond. De gemeente is in gesprek met een champignonteler en algenondernemer die elk voor enkele tientallen hectares willen bouwen in Noordoost-Groningen.

De plannen voor een glastuinbouwgebied dateren alweer van 2002. Het idee restwarmte vanuit de industrie naar de kassen te brengen is onhaalbaar verklaard. De temperatuur van restwarmte ligt te laag. De gemeente laat onderzoeken of datacentra kunnen worden gebruikt voor energie-uitwisseling met het geplande glastuinbouwgebied.

Telers die zich in de Eemsmond willen vestigen en assimilatiebelichting gebruiken, zijn volgens de plannen verplicht de uitstoot van licht ’s nachts tot nul te reduceren met afschermdoeken. De gemeente kijkt actief naar bloemen- en plantentelers die interesse kunnen hebben in vestiging buiten de Randstad.

Of registreer je om te kunnen reageren.