Home

Nieuws 262 x bekeken

Gezamenlijke aanpak kennisontwikkeling duurzaamheid gereed

Den Haag - Overheid, onderwijs, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties hebben gezamenlijk een visie en een uitvoeringsplan ontwikkeld om de kennis op het gebied van duurzaamheid te vergroten.

Dat heeft staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer gemeld. Via het programma 'Duurzaam Door: sociale Innovatie voor een groene economie' willen overheden en andere organisaties de kennis op het gebied van duurzaamheid vergroten. Het plan is gericht op de periode van 2013 tot en met 2016.

'Duurzaam door' is gericht op vijf thema's: water, energie, voedsel, biodiversiteit en grondstoffen, waarbij het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen, integrale gebiedsontwikkeling, duurzaam produceren en consumeren, en onderwijsinnovatie.

Bedoeling is dat de verschillende partijen onderwerpen oppakken en vertalen naar kennis- en onderwijsactiviteiten. Jaarlijks is 7 miljoen euro beschikbaar vanuit andere overheden dan het Rijk, waarbij op veel fronten ook nog Europese cofinanciering mogelijk is. Hoeveel het Rijk uitgeeft aan het programma wordt jaarlijks door de regering bepaald.

Of registreer je om te kunnen reageren.