Home

Nieuws 1 reactie

Geldboetes geëist voor slik op de weg

Middelburg - Het Openbaar Ministerie (OM) eist geldboetes tegen drie bedrijven in Zeeland die verantwoordelijk zijn voor het niet opruimen van modder op de weg. Daardoor raakte een 27-jarige vrouw met haar auto in een slip en raakte zwaargewond, meldt Omroep Zeeland.

Volgens het OM hebben de bedrijven te weinig gedaan om het slik na werkzaamheden op het land op te ruimen.

Een grondverzetbedrijf uit Baarland hoorde een geldboete van 10.000 euro tegen zich eisen. Zijn opdrachtgever, een uienfirma uit ' s Gravenpolder, moet van het OM 6.000 euro betalen. Een loonbedrijf uit Hoedekenskerke hoorde een eis van 4.000 euro.

Het ongeluk gebeurde op 6 oktober 2011. De auto van de 27- jarige bestuurster slipte en kwam tegen een boom tot stilstand. De vrouw brak onder meer wervels en ribben en scheurde haar milt. Volgens de bedrijven was het slik te droog om op te kunnen ruimen. Daarnaast waren geen afspraken gemaakt over wie de modder zou opruimen en gingen de opdrachtgever en het loonbedrijf ervan uit dat het grondwerkbedrijf dat zou doen. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Eén reactie

  • frans64

    volgens mij kunnen die wegvervuilers niet hard genoeg worden aangepakt je zal door van die figuren hun vervuiling maar van de weg af geraken daar is men goed mee het zijn volgens mij boetes van niets die deze bedrijven krijgen voor mij mogen ze alle drie 100 000 euro boete krijgen dat schrikt in de toekomst vervuilers af

Of registreer je om te kunnen reageren.