Home

Nieuws

Gebruik zonnepanelen is verdubbeld

Den Haag - Het aantal zonnepanelen in Nederland is in 2011 bijna verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor. Op het totale energieverbruik is het aandeel zonnestroom nog heel klein, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De productie van zonnestroom nam in 2011 toe tot 90 miljoen kWh. Dat komt neer op een kleine 0,1 procent van het totale elektriciteitsverbruik in Nederland en is gelijk aan het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van ongeveer 28.000 huishoudens.

In verschillende andere Europese landen is zonnestroom veel belangrijker dan in Nederland. In Duitsland, Spanje, Italië en Tsjechië was de bijdrage van zonnestroom aan de elektriciteitsvoorziening in 2011 ongeveer 3 procent. Dat komt vooral doordat daar veel meer subsidie wordt gegeven op zonnepanelen.

De prijzen van zonnepanelen zijn de laatste jaren gedaald. Dat komt enerzijds doordat producenten hun kosten omlaag hebben weten te brengen. Daarnaast staat de prijs onder druk door de invoer van goedkope zonnepanelen uit China.

Of registreer je om te kunnen reageren.