Home

Nieuws 687 x bekeken

Franse graanboeren schieten vee-collega's te hulp

Parijs – De Franse graanboeren gaan een solidariteitsfonds van 100 miljoen euro opzetten om hun door de hoge graanprijzen getroffen collega's in de veehouderij bij te springen.

Het fonds wordt gevoed uit een vrijwillige heffing op tarwe en mais. Het fonds is een initiatief van de unie van associaties van graanboeren Orama en de daarbij aangesloten bonden van tarwe- en maisproducenten.

"De doelstelling van dit solidariteitsfonds is om de concurrentiekracht van de veehouderijen blijvend te verbeteren", zegt voorzitter Philippe Pinta. Hij noemt als voorbeelden de ontwikkeling van biogas-installaties of de installatie van zonnepanelen om aanvullende inkomsten te genereren.

Hoe de gelden verder onder de veehouders verdeeld worden, moet de komende tijd verder worden uitgewerkt. Pinta hoopt dat nader bekend te kunnen maken bij de opening van de internationale veeshow Space in Rennes op 11 september.

Of registreer je om te kunnen reageren.