Home

Nieuws

Fleura Holding nieuwe eigenaar Landmarkt

Nieuwveen - De Amsterdamse vestiging van Landmarkt wordt overgenomen door Fleura Holding, een vennootschap van Robert Kalter. Kalter is eigenaar van handelsbedrijf in bloemen FleuraMetz en investeerder in de vleesindustrie. De curator Rob Klein heeft volgens Landmarkt enkele weken nodig om het faillissement af te ronden.

Landmarkt is opgericht als overdekte markt, in een oud kassencomplex in Amsterdam-Noord. Later is een tweede vestiging geopend in Apeldoorn, maar deze haalde volgens het bedrijf maar de helft van de vooraf becijferde omzet. Volgens een woordvoerder is het verschil in consumentengedrag tussen Amsterdam en Apeldoorn onderschat.

Het is nog onduidelijk of veel personeel wordt ontslagen. Leveranciers zijn pas laat geïnformeerd. Op één dag vroeg Landmarkt uitstel van betalingen aan omdat het salarissen niet meer kon uitkeren, werd het bedrijf failliet verklaard en werd ’s nachts met Kalter overlegd over overname.

Schapenhouder Willem Kuiper van De Dikhoeve net buiten Amsterdam is teleurgesteld. “Ik vind Landmarkt een bijzonder concept. We leverden kaasjes en yoghurt aan beide winkels en werden echt bij de winkel betrokken.” De keten had bovendien als uitgangspunt dat ten minste 60 procent van de winkelprijs naar de boerenleveranciers moest.

Het is nog niet bekend of de initiatiefnemers, Thijs van Banning en de tot Versmarketeer van het Jaar uitgeroepen Harm Jan van Dijk, in het nieuwe bedrijf een rol krijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.